Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gazze düşerse Filistin biter

İslam dünyasının Gazze'de yaşanan soykırıma karşı duyarsızlığının Gazze'nin de işgaline neden olacağını belirten Uzmanlar: "Siyonizm İsrail devletinden ibaret değil, ahtapotun kolları gibi pek çok ülkeyi sarmış durumda. Eğer Gazze düşerse Filistin davası kapanır."
Gazze düşerse Filistin biter
06 May 2024 07:18:56
İslam dünyasının Gazze'de yaşanan soykırıma karşı duyarsızlığının Gazze'nin de işgaline neden olacağını belirten Uzmanlar: "Siyonizm İsrail devletinden ibaret değil, ahtapotun kolları gibi pek çok ülkeyi sarmış durumda. Eğer Gazze düşerse Filistin davası kapanır."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Terör Devleti İsrail’in Gazze’de sürdüğü soykırım tüm vahşetiyle sürüyor. Bütün dünyanın izlediği, başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin destek verdiği İsrail’e en büyük tepkiyi ise vicdan sahibi halklar gösteriyor. Türkiye İsrail’le tüm ilişkileri keserken Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için çaba sarf ediyor. 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 40 bin kişinin şehid edildiği Gazze’nin tamamen işgal edilmesi durumunda bölgeye etkilerini Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Akademisyen Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger’le konuştuk.

coskun_42f2c638ab079cc5d0eda56ede2ffffb.jpg

MAHMUT ABBAS İSRAİL’İN ADAMI

Filistin’in elinde sadece Batı Şeria ve Gazze’nin kaldığını ifade eden Coşkun Başbuğ, “Fakat Batı Şeria delik deşik; sadece İsrail’in izniyle girilebiliyor. Mahmut Abbas yönetimi tamamen İsrail kontrolünde, Batı’nın desteklediği göstermelik bir yapı. Filistin’in asıl son kalesi Gazze ve Gazze düştüğü an Filistin dosyası kapandı diyebilirsiniz, Filistin davasından geriye hiçbir şey kalmaz. ABD ve İsrail bunu bildiği için ısrarla Gazze’yi düşürme derdinde” dedi.

ABD GAZZE’Yİ KIYIDAN İŞGAL EDECEK

Gazze’de kökü Selçuklu Türklerine uzanan Filistinlilerin çok iyi dayandığını kaydeden Başbuğ, “Batı ve İslam dünyasının Gazze’de yaşanan soykırıma karşı bu duyarsızlığı devam ederse İsrail orayı da düşürecektir. Amerika, oluşturduğu limanla ilgili 'yardım maksatlı’ diye yalan söyledi. O liman esasen Gazze’yi işgal limanıdır ve yakın zamanda Amerikan deniz piyadelerinin, tankların, zırhlı araçların geçişini göreceğiz. Gazze kıyıdan işgal edilecek. Doğudan da İsrail’in işgaliyle Refah’ta operasyon başlamış olacak. Gazze, insansızlaştırılıp İsrail ve Amerika’nın eline geçecek” diye konuştu.

irfan_3169b7ce3f5a35e974cdb7dc86724827.jpg

SİYONİZM DÜNYAYI AHTAPOT GİBİ SARMIŞ

7 Ekim’de Aksa Tufanı ile başlayan İsrail-Filistin çatışmasının ne şekilde sonuçlanacağı belirsizliğini koruduğunu söyleyen Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger, “Bu çatışma vesilesiyle nasıl bir dünyada yaşadığımız çok belirgin biçimde ortaya çıktı. Siyonizm'in İsrail devletinden ibaret olmadığı, ahtapotunun kollarının pek çok ülkeyi sardığı, BM sisteminin işlevini yitirdiği, İslam ülkelerindeki yönetimlerin sadece yönetici elitin menfaatini esas aldıkları, uluslararası hukukun sadece bir söylemden ibaret olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin ve ayrım yapmama ilkesinin küresel düzlemde geçerliliği olmadığı anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

GAZZE’DEN HAMAS’I UZAKLAŞTIRACAKLAR

Somut çatışmaya ilişkin ateşkes ihtimalinin güçlendiği kanaatinde olduğunu vurgulayan Ülger sözlerini şöyle noktaladı: “Geçici de olsa bir ateşkes sağlanacak ve daha sonra bu kalıcı hale gelecektir. Gazze’de Arap Barış gücü görevlendirilecek ve müzakereler neticesinde bölge HAMAS’ın yönetimde olmadığı bir model altında Mahmut Abbas idaresine bırakılacaktır. İsrail’de ise yakın bir dönemde Başbakan Netanyahu’nun görevden uzaklaştırılacağı, günah keçisi ilan edileceği ve Batı ile uyumlu bir başkasının başbakanlık görevi üstleneceğini düşünüyorum. ABD’nin ateşkes baskısı Netanyahu hükümetinin ömrünü kısaltıyor. Çünkü Joe Biden, 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerine Netanyahu yükünü sırtından atmış olarak katılmayı arzu ediyor.”