Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2425.30
BIST 100
9944.51
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gazze'de 50 bin hamile kadın acil yardım bekliyor!

19 Ekim 2023 08:49:15
Gazze Şifa Hastanesi'nde görevli Doktor Fadya Malhis, TRT Haber'e bağlanarak bölgedeki son durum hakkında bilgi verirken Gazze'de 50 bin hamile kadının acil yardım beklediğini ifade etti.

Gazze Şifa Hastanesi'nde görevli Doktor Fadya Malhis, TRT Haber canlı yayınında son durumu paylaştı. Gazze'de yaklaşık 50 bin hamile kadının bulunduğunu ve acil yardımın şiddetle gerektiğini vurgularken, yaşanan vahim tabloyu şu sözlerle aktardı.

Onlar ölümle karşılaşacaklar. Düşünebiliyor musunuz? Son 24 saatte 45 hamile doğum yapıyor. Normal durumda bu. Şu savaş halinde daha da artacak, premature, erken doğumlar, düşükler gibi durumlar karşısında tıbbı bakım ve tedaviye daha fazla ihtiyaç olacak.

Saldırının şokuyla korkudan titreyen küçük Muhammed'in görüntüleri hakkında Malhis şu ifadeleri kullandı:

Küçük masum bir çocuk uyurken bombalarla uyanıyor ve ev üzerine çöküyor. Bombalama seslerinden biz bile titriyoruz bir çocuk ne hale gelir? Zavallı çocuk ne yapsın.

İsrail'in yapacağı muhtemel kara harekâtı hakkında ise Malhis "Her taraftan bomba yağıyor. Bu katliam, savaş durdurulmayacaksa burada herkes ölümü bekliyor. Gazze'de olacağız, toprağımızdan çıkmayacağız.