Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2388.86
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Geleceğinize doğru bir yatırım: İtalya’da eğitim fırsatı

Geleceğinize doğru bir yatırım: İtalya’da eğitim fırsatı
11 Ekim 2019 15:53:00

Dünyadaki en güzel ülkeler içinde yer alan İtalya, tarihi atmosferi ve muhteşem tasarımı ile her sene binlerce turistin akınına uğrayarak kapılarını ziyaretçilere açmaktadır. Mimari ve görsel güzelliklerle dolu olan İtalya’da, binlerce insanın büyülenmeden gezmesi imkânsızdır. Bu nedenden dolayıdır ki mimarlık eğitimi ülkemizde de olmasına rağmen pek çok kişi bu eğitimi almak için genellikle İtalya’yı tercih etmektedir. Bir önceki cümlede de belirttiğimiz üzere İtalya'da mimarlık eğitiminin bu denli yüksek rağbet görmesindeki en büyük sebep; şehrin sahip olduğu mimari tasarımlar ve doğal güzelliklerdir. Tabii bununla beraber İtalya'da eğitim almanın pek çok da avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan başlıklar halinde sizlere söz edebiliriz.

İtalya'da Mimarlık Eğitimi Neden Tercih Edilmeli?

Geçmiş zamandan bu yana her daim mimari yapılara sahip olan İtalya, insanların dikkatlerini üzerinde toplamış ve hala da toplamaktadır. İtalya’da Roma zamanından kalma pek çok mimari yapının yanı sıra pek çok sanatçıyı da bünyesinde yetiştirmenin haklı gururu bulunmaktadır. Böylelikle ünlü sanatçıların elinden çıkmış olan birçok mimari yapı da İtalyan sokaklarında yerlerini almıştır. Bu açıdan ele alacak olursak; İtalya'da mimarlık eğitimi alan bir öğrenci için bu yapıların gözünün önünde bulunması kişiye pek çok avantaj sağlayacaktır. Çünkü eğitim esnasında bu yapılarda yer alan her bir ayrıntı öğrenciler için projelerinde yol gösteren bir ışık görevi üstlenecektir.

Peki, İtalya'da Mimarlık Eğitimi Almak Kişiye Ne Gibi Avantajlar Sağlamaktadır?

İtalya'da eğitim almanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunları şu şekilde maddeleyebiliriz:

  • İtalya'da mimarlık eğitimini tamamlayan kişinin mezun olduktan sonra sahip olduğu diplomaya mavi diploma denilmektedir. Bu da şu anlama gelmektedir: mavi diploması bulunan bir birey, Avrupa ve diğer ülkelerde mimarlık yapabilecektir. Yani bu da şöyle bir avantaj sağlamaktadır; pek çok iş imkânı vardır ve alınan diplomanın uluslararası bir geçerliliği bulunmaktadır.
  • Avrupa ülkelerindeki diğer üniversitelerle kıyaslandığında İtalya’da bulunan üniversiteler daha üst sıralarda yer almaktadır. Bu da tercih esnasında verilen eğitimin kaliteli olduğuna kanıt olmasından dolayı artı puan kazandırmaktadır.
  • Diğer Avrupa ülkelerindeki eğitim ücretlerine bakıldığında İtalya'da eğitim almak daha ucuzdur.
  • İtalya’da mimarlık eğitimi alarak diploma sahibi olan kişiler, mimarlık imza yetkisi sahibi de olmaktadırlar.
  • İtalya'da eğitim esnasında İtalyancanın yanında İngilizce eğitimde alındığından dolayı mezun olunduğunda gelişmiş bir İtalyanca ve İngilizce sahibi olunmaktadır. Bu da iş yaşantısında rakiplerinizden bir adım önde olacaksınız anlamına gelmektedir.

Diğer Avrupa ülkelerine göre İtalya’da yer alan üniversitelerde daha iyi bir eğitim sunulduğu ve daha fazla imkâna sahip olunduğu göz önüne alınırsa İtalya'da eğitim oldukça avantaj sağlamaktadır.

SON YILLARDA POPÜLER OLAN; İTALYA’DA TIP EĞİTİMİ

Günümüzde Avrupa Birliği eğitim politikalarına baktığımızda İtalya’da tıp eğitimi almak oldukça önem teşkil etmektedir. Dünya genelinde bilim ve teknolojideki gelişmeler, ilerlemeler ve yenilikler sayesinde küresel olarak eğitim kalitesi ve yüksek eğitim avantajları bulunan Avrupa Birliği ve daha pek çok ülke bir adım ileri gitmiştir. Bu sebeple de son yıllarda neden pek çok öğrencinin İtalya’da tıp eğitimi almak istediğini ve Pava education’u tercih ettiğini kolay bir şekilde anlayabilmekteyiz. Özellikle eğitim alanında Avrupa Birliği tarafından Türk öğrencilere sağlanan imkânlar da İtalya'da eğitim fikrini cazibeli hale getirmektedir. Pava Education tarafından sağlanan imkânlar sayesinde de başvuru süreci, konaklama, burs başvuruları ve daha pek çok konuda hiçbir sorun yaşamadan eğitim hayatınıza ve geleceğinize yatırım yapabilmektesiniz.

İtalya’da Tıp Eğitimi Almanın Avantajları Nelerdir?

  • Mimarlık eğitiminde olduğu gibi tıp eğitiminde de tüm Avrupa’da geçerli olan mavi diploma sahibi olunmaktadır.
  • İtalya’da tıp eğitiminin alındığı süre içerisindeki bir ya da birkaç sene başka bir üniversiteye geçiş yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra başvuru yapılacak üniversiteler göz önüne alınarak İngiltere ve Amerika’da yapılan araştırma programlarına da katılmaya hak kazanılabilmektedir. Eğitim süresinde araştırma programlarına katılarak tez yazma hakkı elde edilebilmektedir.
  • İtalya’da yer alan üniversiteler tüm dünyada tanınan ve geçerliliğe sahip üniversitelerdir.
  • Tüm eğitim süresi zarfında devlet üniversitelerinden ücret ödemeden eğitim alınabilmektedir.
  • İtalya’da tıp okurken İtalyan devlet bursu da alınabilmektedir. Bununla birlikte eğitim esnasında en gelişmiş hastanelerde staj yapma imkânı da verilmektedir.
  • Tüm bunlarla birlikte hem İngilizce hem de İtalyanca dillerine geniş ölçüde hâkimiyet kazanılmaktadır.

LİSANS SONRASI İTALYA’DA YÜKSEK LİSANS YAPMA FIRSATI

Rönesans’ın anavatanı olmasından dolayı sanat ve teknik anlamda dünyaya yön veren İtalya, bu sayede köklü eğitim kurumlarına ev sahipliği yapmaktadır. Lisans eğitimi için tercih listesinde üst sıralarda yer alan İtalya, yüksek lisans eğitimi söz konusu olduğunda da büyük bir önem teşkil etmektedir. Bunun nedeni olarak ise İtalya'da yüksek lisans eğitimi alırken İtalyanca bilmek gibi bir şart olmamasının yanında köklü bir kurumda eğitim görme isteği gösterilmektedir. Burada İtalyanca bilmeksizin yüksek lisans yapılabilecek pek çok okul bulunmaktadır.

İtalya’da Yüksek Lisans Eğitimini Kimler Alabilmektedir?

İtalya'da yüksek lisans eğitimi alabilmek için ya üniversite mezunu olunmalı ya da lisans son sınıf öğrencisi olunması gerekmektedir. Okuldan okula başvurularda farklılıklar olabilmektedir. Ancak genel olarak Kasım ve Mart aylarında başvuru kabul edilmektedir.

İtalya’da Yüksek Lisans Eğitimi Hangi Alanlarda Alınabilir?

İtalya denince akla ilk gelenler yemek, tasarım ve mimaridir. Bunun yanında Almanya ile birlikte İtalya, köklü sanayi ve mühendislik alanlarında Avrupa’daki önde gelen ülkeler arasında yer almaktadır. Ayrıca İtalya’nın sosyal bilimler ve özellikle de ekonomi alanlarında da çok iyi okulları bulunmaktadır.

Bu nedenden dolayı; çoğu öğrenci özellikle mimarlık, mühendislik, sosyal bilimler, tasarım ve moda bölümlerine İtalya’da yüksek lisans eğitimi için başvuruda bulunmaktadır.

Peki, İtalya’da Yüksek Lisans Eğitimi Sistemi Nasıl?

İtalya’da yüksek lisans eğitimi, tam anlamıyla hem sınav takvimi hem sınav sistemi hem de not verme sistemi olarak Türkiye’deki sistemden ayrılmaktadır.

İtalya’daki çoğu okulda hem sözlü hem de yazılı sınavlar yapılmaktadır. Ancak korkulacak hiçbir şey yok, Türk öğrenciler bu sözlü sınavları daha yüksek puanlar alarak geçmektedirler. Puanlamalar 30 üstünden yapılmaktadır. Bir dersten başarılı sayılabilmek için en az 18 almanız gerekmektedir. Çan eğrisi sistemi bulunmamaktadır. Sınav takvimi olarak Türkiye’den çok farklı bir sistem vardır. Kayıt olunan derste 5 kere sınava girme hakkınız bulunmakta ve senenin 3 farklı döneminde bu sınavlara girebilmektesiniz. Genellikle bu dönemler ise Şubat ve Mart, Haziran ve Temmuz ya da Ağustos ve Eylül ayları şeklinde belirlenmektedir.

Yüksek Lisans Eğitiminin Süresi Ne Kadar?

Yüksek lisans eğitimi diğer bir deyişle master eğitim süresi 2 sene sürmektedir. İlk 3 dönem sıkı bir ders programı temposuyla geçerken son dönem tez yazımına ayrılmaktadır. Buradaki esas sebep, İtalya’da lisans ile yüksek eğitiminin bir süreklilik içinde olmasıdır. Bu sayede de İtalya’da yüksek lisans süresince mesleki açıdan gelişim gösterecek çok fazla ders alabilmektesiniz. Bu noktada Türkiye’deki eğitimden farklı çünkü Türkiye’deki yüksek lisans eğitiminde dersler arasında pek farklılık bulunmamaktadır. Ancak Türkiye’de vakit konusunda rahat olduğunuz için daha fazla çalışma olanağı bulabilmektesiniz.

İtalya’da yüksek lisans eğitimi hakkında daha detaylı bilgileri https://pavaedu.com/italyada-yuksek-lisans-egitimi/ linkinde bulabilirsiniz. Ayrıca İtalya'da eğitim konusunda her türlü bilgi ve bu konuda alanında uzman kişilerden yardım almak için de Pava Education kurumuna güvenle başvurabilirsiniz.