Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2513.27
BIST 100
10711.32
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gençler 11 yıl önceyi bilmiyor

Türkiye'nin AK Parti İktidarı döneminde ekonomik olarak güçlendiğini, çok önemli merhaleler kat ettiğini ifade eden Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Şimdiki gençler bundan 11 yıl önce AK Parti'nin nasıl bir Türkiye devralındığını bilmiyor" dedi.
Gençler 11 yıl önceyi bilmiyor
26 Temmuz 2013 00:00:00
Türkiye'nin AK Parti İktidarı döneminde ekonomik olarak güçlendiğini, çok önemli merhaleler kat ettiğini ifade eden Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Şimdiki gençler bundan 11 yıl önce AK Parti'nin nasıl bir Türkiye devralındığını bilmiyor" dedi.

MİLAT/ KAHRAMANMARAŞ

Ak Parti Grup Başkanı Vekili Mahir Ünal ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil beraberindeki heyetle birlikte Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve Yönetim Kurulu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, 11 yıllık iktidarları dönemlerinde Kahramanmaraş'a 575 proje 5,5 Katrilyonluk bir kaynak aktarıldığını, buna rağmen AK Parti milletvekillerinin Kahramanmaraş'ta acımasızca eştirildiğini ve bunu hak etmediklerini söyledi.

11 yılda çok yol alındı

Bundan 11 yıl önce 10 yaşında veya 13 yaşında olan gençler 2002 yılındaki Türkiye'yi bilmediklerini belirten Ünal, Türkiye'yi karanlık günlerden aydınlık günlere çıkardıklarını söyledi. IMF kapılarında nasıl dolaşılan günlerin çabuk unutulduğunu vurgulayan Ünal, "2002 yılında iktidara geldiğimizde önce siyasi istikrar sağlandı. Arkasından ekonomik istikrar sağlandı. Türkiye normalleşmeye başladı. Havaalanları, barajlar, 17 bin km duble yol yapıldı. Gezi parkı olayları ile sokaklara dökülenler sandıkta yenemedikleri AK Partiyi meşru olmayan yollarla devirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Her şeye rağmen Türkiye'yi lider ülke yapmak için yürüyoruz" dedi.

Kahramanmaraş hak ettiği yere gelmeli

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balsuyu, Kahramanmaraş'ın kalkınmada diğer illere göre geri kaldığını ifade ederek, "Bizler sivil toplum örgütleri olarak Kahramanmaraş'ın sorunlarını sayın vekillerimizle konuşuyoruz. Kahramanmaraş diğer illere göre biraz geride kaldı. Burada geçmiş hükümetlerden beri gelen bu eksikliğin sizler ve bizler sayesinde bir an önce kapatılarak Kahramanmaraş'ı hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. Bunun için hepimiz gayret etmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye göz kamaştırıyor

Türkiye'nin ekonomik yapısının yükselen bir rota izlediğini belirten Pakdil, "Dünyanın 16'ncı ve Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olan Türkiye, en güçlü ekonomilerin temsil edildiği G-20'nin faal bir üyesidir. Küresel malu00ee kriz nedeniyle birçok dünya ekonomisinin daralma gösterdiği bir dönemde Türk ekonomisi 2008 yılındaki ekonomik yavaşlamanın ve 2009 yılındaki küçülmenin ardından büyük bir atak yaparak Çin'in ardından büyüme hızı en yüksek ikinci ülke oldu."

TDV kurban