Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2395.72
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gerçek kahramanların gerçek hikayesi: Alsancak

​Yıldıza hilal, bayrağa kan, toprağa can veren gizli kahramanların hikâyesinin anlatıldığı Al Sancak dizisi TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluştu. Al Sancak dizisi oyuncularının katıldığı ilk bölüm gösterimi ise İstanbul Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleşti.
Gerçek kahramanların gerçek hikayesi: Alsancak
20 Ocak 2023 16:42:15
​Yıldıza hilal, bayrağa kan, toprağa can veren gizli kahramanların hikâyesinin anlatıldığı Al Sancak dizisi TRT1 ekranlarında izleyiciyle buluştu. Al Sancak dizisi oyuncularının katıldığı ilk bölüm gösterimi ise İstanbul Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleşti.

TRT 1'in yeni dizisi "Al Sancak"ın galası Harbiye Askeri Müzesi'nde yapıldı. Perşembe günü ilk bölümüyle TRT 1 ekranında izleyiciyle buluşan dizinin ilk bölüm izlemesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, yapımcı Mehmet Bozdağ ve dizi oyuncuları katıldı. İstanbul Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilen gösterim öncesi basın mensuplarına konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, dizinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dizi sektörümüz son yıllarda çok başarılı

Türkiye'nin son 20 yılda yaptığı atılımların çok açık ve net olduğunu ifade eden Fahrettin Altun, “Türkiye pek çok alanda çok ciddi bir dönüşüm yaşadı. Türkiye'nin bu anlamda yaşadığı başarı hikâyelerinin popüler kültürün, edebiyatın diliyle anlatılması ve geniş kitlelere çok uzun vadede akılda kalacak şekilde işlenmesi son derece değerli. Batı’da sinema ve dizi sektörü ciddi bir anlatım krizindeyken Türk dizi sektörünün son yıllarda yaptığı atılım çok değerli oldu. Al Sancak dizisinin yolunun açık olmasını arzu ediyorum” dedi.

Türkiye'nin mücadelesini anlatıyoruz

Türkiye'nin küresel ve bölgesel barışa, istikrara, huzura katkısının altını çizen Altun, "Türkiye özellikle farklı kaynaklardan gelen terör örgütlerine karşı bütün güvenlik güçleriyle mücadele veriyor. Bu kahramanların hikâyeleri bir taraftan Türkiye'yi büyüttü, Türkiye'nin birlik beraberliğine hizmet etti. Diğer taraftan bölgesel barışa, huzura, küresel barışa, huzura, istikrara hizmet etti. Türkiye'nin istikrar ve istiklal mücadelesi devam eden bir mücadele. Bugün bu mücadelede çok kritik bir aşamadayız. Hem kendi kamuoyumuza hem de uluslararası kamuoyuna bu mücadelenin arka planını böylesi anlatılarla anlatmak çok kıymetli” diye konuştu.

Mehmetçik'e yaraşır bir hikaye

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Mehmetçik'in vatan mücadelesini ekrana hakkıyla yansıtabilmeyi çok önemsediklerini belirterek, "Elbette askerimizin gücünü, sahadaki varlığını, kahramanlığını, cesaretini tek bir filme veya diziye sığdırabilmek mümkün değil. Ancak Savunma Bakanlığımızın da verdiği güçlü destekle biz Mehmetçik'e yaraşır bir hikâyeyi ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye'nin FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi çok sayıda terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadele ediyor. Al Sancak dizisi Türkiye'de olduğu kadar dünyada da geniş kitlelere ulaşacak” ifadelerini kullandı.

İsimsiz kahramanların öyküsü

Oyuncu Uğur Güneş, isimsiz kahramanların hikâyelerini anlattıklarını vurgulayarak, "İsimlerini bilmesek de onlar bu vatan için can verdiler. Biz onları anlatmaya devam edeceğiz. TRT ekibine, başından beri yanımızda olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne canıgönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ülkemiz adına güzel bir iş

Oyuncu Gülsim Ali İlhan da heyecanlı ve gururlu olduğuna işaret ederek, Mehmetçik'in hikâyesini anlatan bir projede olmanın kendisi için çok büyük onur ve gurur olduğunu dile getirirken Oyuncu Ahmet Yenilmez de Türk askerini dünyanın her yerindeki mazlumların umutla beklediğini ifade ederek, "Milletlerin yapmak zorunda olduğu işler vardır. Sadece ülkemiz adına değil mazlumlar adına da güzel bir iş olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

WhatsApp Image 2023-01-20 at 16.42.20_eb3aea329589d2dbb0fbe2445f6fc853.jpeg

WhatsApp Image 2023-01-20 at 16.42.22_de86c5739a1372784d95c6af8fdaf96f.jpeg