Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2395.91
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gezi'de 28 Şubat izleri

Refah Partisi (RP) eski milletvekillerinden Hasan Hüseyin Ceylan, Gezi olaylarının '28 Şubat' süreci ile birebir benzediğini ileri sürdü. Yaşananların Gezi Parkı, ağaç ve çevre koruması ile ilgili olmadığını vurgulayan Ceylan, Filmin orijinali, Recep Tayyip Erdoğan'ı indirme operasyonudur" dedi.
Gezi'de 28 Şubat izleri
16 Haziran 2013 00:00:00
Refah Partisi (RP) eski milletvekillerinden Hasan Hüseyin Ceylan, Gezi olaylarının '28 Şubat' süreci ile birebir benzediğini ileri sürdü. Yaşananların Gezi Parkı, ağaç ve çevre koruması ile ilgili olmadığını vurgulayan Ceylan, Filmin orijinali, Recep Tayyip Erdoğan'ı indirme operasyonudur" dedi.
KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşı olan kapatılan Refah Partisi (RP) eski milletvekillerinden Hasan Hüseyin Ceylan, Gezi olaylarının '28 Şubat' süreci ile birebir benzediğini ifade ederek, "Refah Partisini hiçbir şekilde temsil etmeyen 'Susurluk Olayı' nasıl o dönem hükümetin üzerine yıkıldıysa, şimdi aynı senaryo devrede. Figüranlar değişti, oyun aynı" diye konuştu. Yaşananların ne gezi parkı, ne ağaç ne de çevre koruması olmadığını vurgulayan Ceylan, Filmin orijinali, Recep Tayyip Erdoğan'ı indirme operasyonudur" dedi.

Erdoğan iyi niyetini gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ne kadar iyi niyetli olduğunu, konuya ne kadar yumuşak yaklaştığını yaptığı görüşme trafiği ile ortaya koymuştur. Özellikle muhteşem Süleyman'ın başını çektiği sanatçı ekibini 5 saate yakın dinlemesi, daha önceki gezi ekibini 5 buçuk saat dinlemiş olması bu konuya ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Her türlü oyun ve provokasyona karşın alttan almış olması alttan aldığının bir göstergesidir. Bu nedenle başbakan bu konuya ilgi göstermiyor gibi sözlerin farklı amaçlarla söylendiği açıktır" diye konuştu.

Susurluk benzeri 'Gezi'

Susurluk olayını hatırlatan Ceylan, aracın içerisinde Refah Partisini temsilen hiç kimse olmadığına dikkat çekerek, şu şekilde devam etti: "Susurlukta Alevileri temsilen Hüseyin Kocadağ, ülkücü kitleyi temsilen Abdullah Çatlı, aşiretleri ve koruculuk sitemini temsilen Bucak aşiretinin temsilcisi, Gladio adına Mehmet Ağar, birde adı kötü kadına çıkan Gamze adında bir kadın var. Bunların hepsi arabanın içinde yer alıyor. Arabanın bagajında da her türlü silah var. O arabanın içinde sakallı, sarıklı yok; Milli Görüşçü, Akıncı, MTTB'ci yok, Refah Partisini temsil eden hiçbir şey yok. Susurluk olayı konusunda yapılan tahgigatlar sonucunda, Erbakan'ın ipin ucunu yakaladı. Bunu fark eden darbeciler 'bir dakika için aç kapa eylemlerini' başlattı. Sonucunda da 28 Şubat yaşandı. Aynı senaryoları şimdi görüyoruz. Figüranlar değişti, oyun aynı."

Konu park bahçe değil

İşin aslı ne Gezi Parkı, ne ağaç ve çevre koruması olmadığını vurgulayan Ceylan, "100 sene geçse hiçbir seçimde Erdoğan'ı yenemeyeceğini, sandıkta mağlup edemeyeceğini anlayan iç ve dış çevrelerin çok ciddi bir şekilde 28 Şubatta 'bir dakika karanlık' eyleminden çok daha geniş bir oyun ve bir tezgahtır" diye konuştu.

Dünyadan benzer örnekler

Aynı oyun Mısır'da Muhammed Mursi için yapıldığına dikkat çeken Ceylan, şunları söyledi: "Bütün liberal, laik, Hıristiyan gruplar aynı eylemleri Tahrir Meydanında yapıyorlar. Biz bu tezgahları İran'da Tahran Parkında 1953 yılının ocak ayında yaşanlardan çok iyi biliyoruz. Dünyanın en önemli başbakanlarından olan halkçı, yurtsever, idealist Dr. Muhammed Musaddık'ı yeşil düşmanı ilan ederek, petrolleri sattı, Batıyı takmıyor diyerek uluslararası bir operasyonla düşürdülerse şimdi bunu Türkiye'de yapmak istiyorlar. Bu filmi daha önce izledik. Filmin orijinali, Recep Tayyip Erdoğan'ı indirme operasyonudur."

Darbecilerin sözü 'Diktatör'

'Diktatör' kelimesinin daha önce Aydın Menderes ve Turgut Özal'a söylendiğini de hatırlatan Ceylan, "Bu tip kelime oyunları darbecilerin ve vesayetçilerin her zaman başvurduğu bir yoldur. Meşru yollar ile mücadele edemeyenler, halkın gözünde liderleri küçültme, halkın desteğini kesme çabası içine girerler. Daha önce olduğu gibi aynı söylemler Erdoğan'a söyleniyor" şeklinde konuştu.