Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Google duyurdu! Arama motoruna yapay zeka geliyor

Google, arama motorunda kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda önceliği yapay zekaya tanıyacak. İşte arama motoruna gelecek yenilikler...
Google duyurdu! Arama motoruna yapay zeka geliyor
04 Ağustos 2023 13:55:24
Google, arama motorunda kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda önceliği yapay zekaya tanıyacak. İşte arama motoruna gelecek yenilikler...

ChatGPT gibi yapay zeka botlarının her soruya yanıt vermesi, insanların arama sorgularını da tamamen değiştirdi.

Bu durumun farkında olan Google, yapay zekayı arama sonuçlarında daha fazla kullanmak için düğmeye bastı.

Google, daha kısa video ve sosyal medya gönderilerinin yanı sıra, yapay zeka ile yapılan konuşmaları dahil etmek için arama sonuçlarını değiştirecek.

googledan-dev-adim-arama-sonuclari-tamamen-degisiyor8b7f0666_873a5c3754bef368ab6531dcb1e5f518.jpg

Arama sonuçlarına yapay zeka takviyesi

Google, kullanıcıların arama sonuçlarını iyileştirmeyi amaçlayan ve üretken yapay zekası tarafından desteklenen üç yeni özelliği açıkladı.

Şirketin web sitesinde yayınlanan bir blog gönderisiyle duyurulan yeni özelliklerin Google'ın kullanıma sunduğu Arama Üretken Deneyimi (SGE) üzerine kurulu olduğu belirtildi.

Yapay zeka destekli kısa özetler geliyor

Google'ın SGE'si, yapay zeka yardımıyla arama yaptığınız konular hakkında resimler, videolar ve bağlantıları sağlayarak hızlı bir şekilde kısa özetler oluşturuyor.

Aranan konuyla ilgili internet sitelerinin bağlantıları aşağıya alınarak yapay zekanın en üstte sunduğu özet yer alacak.

Bu özellik sayesinde örneğin "En küçük yırtıcı kuş" araması yaptığınız zaman, sitelerin linklerinden önce kuş türlerinin görüntüsü ve kısa bir özeti ilk sırada yer alacak.

Google, yapay zeka sistemindeki iyileştirmeler sayesinde özetleri üretme süresini yarıya indirdiğini ve daha hızlı yanıt sürelerine ulaşabileceğini öne sürüyor.

Ayrıca yapay zekanın çevrimiçi aramayı yanıtlarıyla yenilemesinin ardından, bazı kullanıcılar bu özelliğin bilgiye ulaşmayı daha basitleştirdiğini savunuyor.

google-duyurdu-arama-motoruna-yapay-zeka-geliyorcc1ce394_fe9ca38fbe63c8e267ed8bc8dbf45841.jpg

GPT Nedir? ChatGPT Nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen ve Kasım 2022'de piyasaya sürülen bir yapay zeka (AI) sohbet robotudur. "ChatGPT" adı sohbet robotu işlevine atıfta bulunan "Sohbet" kelimesi ile GPT (Generative Pre-Trained Transformer) yani "Üretken Ön Eğitimli Dönüştürücü" ifadesinin birleşiminden oluşur.

OpenAI'ye göre ChatGPT, çok çeşitli konularda insan kullanıcılarla konuşmak için yapay zekayı kullanan bir sohbet robotudur. Bir makine öğrenimi algoritması kullanan bu sohbet robotu, internetteki metni tarıyor ve belirli bir isteme yanıt olarak kelimeleri bir araya getirmesine izin veren istatistiksel bir model geliştiriyor.

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka modelidir. İlk olarak 2019 yılında duyuruldu ve büyük bir medya ilgisiyle karşılandı. ChatGPT'nin ilk sürümü, 117 milyar parametre içeren bir dil modeliydi ve bu, o zamanlar piyasadaki en büyük dil modeliydi.

ChatGPT, büyük miktarda metin verisi kullanılarak eğitildi. Bu veriler arasında kitaplar, makaleler, blog yazıları ve web sayfaları gibi birçok farklı kaynak yer alıyordu. Eğitim sürecinde, ChatGPT, doğal dil işleme tekniklerini kullanarak verileri işleyerek dil öğrenme yeteneğini geliştirdi.

Günümüzde ChatGPT, farklı boyutlarda ve parametre sayılarında birçok farklı sürümü bulunmaktadır. ChatGPT, birçok farklı amaç için kullanılabilir, örneğin metin oluşturma, çeviri, özetleme, soru-cevap ve daha birçok alanda...