Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Görme engelliler için 'sesli gonca'

Gonca okurları, görme engelli kardeşleri için Gonca Dergisini seslendirdi.
Görme engelliler için 'sesli gonca'
22 Haziran 2013 00:00:00
Gonca okurları, görme engelli kardeşleri için Gonca Dergisini seslendirdi.

Çocuk ve Kültür Dergisi Gonca, geçtiğimiz günlerde başlattığı sesli dergi projesiyle görme engelli çocuklara Gonca Dergisi dinletmeye başladı. Projenin özünde Gonca okurlarının diledikleri bir sayıdan yine diledikleri bir bölümü okuyup kayıt altına alarak bu kaydı derginin adresine ulaştırmaları ve sonrasında bunların Gonca Dergisi'nin internet sitesinde yayınlanması var. Tabi bu iyiliği yapanlara verilecek sürpriz hediyeleri de unutmamak gerek.

Gonca Dergisi, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle okurlarını bilinçlendirmeye devam ediyor. Daha önce "Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun", "Yavru Ağaçlar Minik Ellerde", "Gonca Fidan Şenliği", "Her Pencereye Bir Çiçek", "Gonca Trafik Kuralları Oyunu", "Gonca Resim-Hikaye Yarışması", "Yuvaya Kitap Uçur" isimleriyle kurguladığı sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. "Gonca Senin Sesinle" adını taşıyan bu yeni projede, dergi takipçilerinin dergi içinden seçtikleri yazıları görme engelli kardeşleri için seslendirmeleri isteniyor. Okurlar, hazırladıkları yazıları ve kayıtları Gonca Dergisi'ne ulaştırmaları halinde kendilerine pek çok sürpriz hediye de gönderiliyor.

'Gonca Senin Sesinle' projesi kapsamında görme engelli çocuklar kadar okul servislerini kullanan öğrenciler de düşünülmüş. Okul yolunda dinledikleri gürültülü ve olumsuz mesaj veren müzikler sebebiyle derse yorgun giden öğrencilerin bu projeyle daha dingin bir şekilde derse girmesi amaçlanıyor. Proje çerçevesinde toplanan ses dosyalarını herhangi bir ücret ödenmeden www.goncadergisi.com sitesinden indirilebiliyorsunuz.

Haziran Gonca'sı Çok Neşeli

Gonca Dergisi Haziran sayısının içeriği yine dopdolu yine heyecanlı ve 'Hayret Et' yapbozu hediyeli. Nesibe Şahin'in kaleme aldığı 'Sürpriz'le başlıyor Haziran Goncası. Ve sonra bir kargayla karşılaşıyorsunuz. Sabırlı olup dinleyin; anlatacaklarına ilgisiz kalamayacaksınız. Biruni var ilerleyen sayfalarda. Dünyanın Güneş etrafında döndüğünü söyleyen bir dahi kendisi. Öğreneceğiniz ve örnek alacağınız çok şey var Biruni'nin hayatından. Zeynep günlüğüne mübarek geceleri not düşmüş ve okul-karne-tatil üçlemesini de. 'İcat çıkarma' repliğine muhalefet eden sayfada pusula yapılıyor. Tatil zamanı; kırda, bağda, bahçede, sahil kasabasında yolunuzu kaybedebilirsiniz. Hazırlıklı olmanızda fayda var. Gül Kiraz'ın İnadı, Gezgin Abi'nin İstanbul'u derken Mustafa Uçurum'un Arkadaş Duası şiiri ile arkadaşlığın ve arkadaşlarınızın kıymetini bir kez daha gözden ve dahi gönülden geçirmek durumunda kalacaksınız. Gonca tabi ki burada bitmiyor. Zekanızı sınayacağınız Bilmece Bulmaca sayfalarına kadar daha çok konu var. Ve unutma; 'Gonca Senin Sesinle' daha çok şey söyleyecek bu dünyayau2026