Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2431.84
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gözlerindeki merteği görmüyorlar

Kendilerini sözde yolsuzlukla mücadele savaşçıları olarak gösteren CHP’liler,  belediyeyi milyonlarca lira zarara uğrattığı belgelenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin marifetleri karşısında üç maymunu oynuyor.
Gözlerindeki merteği görmüyorlar
10 Haziran 2019 07:42:00
Kendilerini sözde yolsuzlukla mücadele savaşçıları olarak gösteren CHP’liler,  belediyeyi milyonlarca lira zarara uğrattığı belgelenen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin marifetleri karşısında üç maymunu oynuyor.

KORAY TAŞDEMİR

23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala CHP’nin İstanbul’da büyük yolsuzlukların olduğuna dair başlattığı algı kampanyası hız kesmeden devam ediyor. Gazetelerde, televizyonlarda, meydanlarda ve özellikle sosyal medyada İstanbulluları altı doldurulmadan İstanbul’da büyük yolsuzlukların yapıldığı fikrine kanalize etmeye çalışmaları CHP’nin kendi yolsuz belediyelerini akla getirdi. Özellikle geçtiğimiz dönemde İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeyi milyonlarca TL zarar uğrattığı belgelenen, hatta görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin marifetleri karşısında sesleri çıkmıyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir yandan İstanbul’da yolsuzlukla mücadele edeceği yönünde konuşup diğer yandan adı yolsuzlukla anılan ve bu nedenle görevden alınan İlgezdi’yi yeniden başkan yapması kafaları karıştırıyor.

CHP İlgezdi’nin marifetlerine neden sessiz?

Rüşvet ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 2017’de İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, belediyeyi 82 milyon TL zarara uğrattığı belgelenmişti. İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişleri, Ataşehir Atatürk Mahallesi Emekevler bölgesinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesinde Ataşehir Belediyesi'nin belediyeye ait 82 milyon TL'nin nakit ve peşin alması gerekirken yüklenici firmaya bıraktığını tespit etmiş ve müfettişlerin raporunda, belediyenin emsalden kaynaklanan inşaat alan artışında yarı yarıya olması gereken paylaşımda 77 adet daire alırken, yüklenici firmanın 133 daire ve 4 dükkân aldığına dikkat çekilmişti.

CHP’li belediyelerin uçuk harcamalarına körler

Ataşehir Belediyesi’nin yanı sıra CHP’li Hatay Belediyesi’nde de akaryakıt ve kiralık araç ücretleri dudak uçuklatmıştı. Belediye’nin 2017 yılında araç kiralama bedeli olarak 38 milyon 318 bin TL’lik bir fatura ödediği ortaya çıkmıştı. 2018 yılında ise araç kiralama bedeli 45 milyon TL’ye çıktı. CHP’li Hatay Belediyesi 2018 yılında kiralanan araçlar için yaklaşık 29 milyon TL de akaryakıt bedeli ödemişti. “Bizim başkanlarımız harcadıkları her kuruşun hesabını millete verecektir” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda ses çıkarmamıştı. Yolsuzluğun tarafı olmayacağı ve kimden gelirse gelsin savunulamayacağı toplum nezdinde bilinen bir gerçekken CHP’nin kendi gözündeki merteği görmemesi vatandaşların dikkatinden kaçmıyor.