Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2434.87
BIST 100
10036.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Guardian'dan Erdoğan'a küstah çağrı

İngiliz Guardian gazetesi başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küstah bir çağrıda bulundu.
Guardian'dan Erdoğan'a küstah çağrı
10 Haziran 2015 10:51:00
İngiliz Guardian gazetesi başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a küstah bir çağrıda bulundu.

Gazete başyazısında, "Türkiye'nin lideri basın hakkında çirkin ifadeler kullanıyor, Guardian hakkında da yalanlar söylüyor. Belki bize bir özür borçludur" ifadelerini kullandı.

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmayı görev edinen İngiliz Guardian gazetesi, Erdoğan'ın seçimden önce Ardahan'da yaptığı konuşmasını hazmedemedi.

Erdoğan'ın Ardahan'da yaptığı konuşmada, "Bakınız bir İngiliz gazetesi ne diyor biliyor musunuz? 'Tam Batılılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez'. Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil." sözlerini bugün yayınladığı bir makalede hatırlatan gazete yaptıklarını unutarak utanmadan özür çağrısı yaptı.

Guardian'ın bugünkü başyazısında şu satırlar yer aldı:

Gazeteciler kelimeleri seçerken dikkatli olmak zorundadır. Yanlış birşey yaptıklarında da, ki bazen yaparlar, bu yanlışı mümkün olan en kısa sürede görünür bir şekilde düzeltmelidirler. Çok ciddi durumlarda da özür dilemeleri gerekir. Guardian'ın tarihinde en uzun süre görev yapan Genel Yayın Yönetmeni CP Scott'ın deyimiyle 'Gerçekler kutsaldır'. Siyasetçilerin de kelimelerini seçerken çok dikkatli olmaları, bahsettikleri gerçeklerin doğru olması gerekir. Sayın Erdoğan hem kelimelerini yanlış seçmiş, hem de gerçeklerden bahsederken kötü bir şekilde yanılmıştır. Belki de özür dileyecektir."