Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2394.53
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gül: Mücadeleden yılmayacağız

Adalet Bakanı Gül, “FETÖ''nün kripto elemanları hangi kılığa girerlerse girsinler, hangi boya küpünden çıkarsa çıksınlar, değil ByLock değil ankesör dumanla bile haberleşseler onları bulup çıkaracağız. Süte su katanlara asla izin vermeyecek” dedi.
Gül: Mücadeleden yılmayacağız
28 Eylül 2019 09:13:00
Adalet Bakanı Gül, “FETÖ''nün kripto elemanları hangi kılığa girerlerse girsinler, hangi boya küpünden çıkarsa çıksınlar, değil ByLock değil ankesör dumanla bile haberleşseler onları bulup çıkaracağız. Süte su katanlara asla izin vermeyecek” dedi.

Süte su katanlara izin verilmeyecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Balçova'da düzenlenen Adalet Bakanlığı Bölge Değerlendirme Toplantısı'nda FETÖ ile mücadelede önemli bilgiler verdi. "2019 yılını yargıda milat olarak görme kararlılığındayız" diye konuşan Gül, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, adalet sisteminin iyileştirilmesi için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Yargı milletin yargısıdır

Yargı kararlarının herkesi bağladığına işaret eden Gül, mahkemelerin kimsenin keyfine, beklentisine, talebine göre işlemeyeceğini vurguladı. Hiçbir çıkar, menfaat grubu ve ideolojik yapının yargının kararlarına tesirinin mazur görülemeyeceğine değinen Gül, “Yargı asla bir kesimin, diğer kesimden hesap sorma aracı değildir. Yargı milletin yargısıdır” diye konuştu.

Süte su katamayacaklar

FETÖ ile mücadeleye yönelik sulandırma girişimlerine de müsaade etmeyeceklerini belirten Bakan Gül, Türk yargısının kendi içerisinde "süte su katanlara" asla izin vermeyeceğini söyledi. Gül, "Türk yargısı, FETÖ mücadelesinin en ön safında pozlar verip FETÖ'cü yöntem ve üslupla bu mücadeleyi sulandıran, rant devşirmeye çalışan çıkar odaklarının da çok iyi farkındadır. Bunlarla da mücadeleyi sürdüreceğiz, bundan da kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Hepsi temizlenecek

Türkiye'nin FETÖ, PKK, YPG ve DEAŞ terör örgütleriyle eşzamanlı bir şekilde mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Gül, şu mesajı verdi: “Takiyyeyi ahlak, din haline getirmiş, devlet kurumlarına sızmayı hareket tarzı haline getirmiş, bunu 40 yıldır yapan bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Üstüne basa basa söylüyorum. FETÖ'nün kripto elemanları hangi kılığa girerlerse girsinler, hangi boya küpünden çıkarlarsa çıksınlar, değil ByLock değil ankesör dumanla bile haberleşseler onları bulup çıkaracağız, yine Türk yargısı bu temizleme hareketini başarıyla sürdürecektir.”

Mücadeleden yılmayacağız

Düşmanı alt etmek kadar, ona benzememenin de önem taşıdığını belirten Gül, mücadelede yılmayacaklarını, yorulmayacaklarını kaydetti. Yargı mensuplarımız, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü kaydeden Gül, “FETÖ belasının üstesinden gelmek yetmez. Onun çürük ahlakı, çarpık zihniyetiyle de mücadele gerekir. Onun kirli yöntemlerinin de reddi gerekir. Suret-i haktan görünüp hakkın ve hakikatin altını oyanlara karşı da dikkati elden bırakmamak gerekir” şeklinde konuştu.