Dolar (USD)
32.46
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2426.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Gülen'in yeğeni bana kumpas kurdu

Aydın Didim'de Ar-Ge çalışmaları yürüten ve yüzde 100 yenilenebilir yeşil enerji projesine imza atan Halil Yüksel, FETÖ adına Fetullah Gülen'in amcasının oğlu olduğu belirtilen İmdat Gülen'in kendisine kumpas kurduğunu iddia ediyor. Yüksel, İmdat Gülen'in, Türkiye'nin geleceğine yön verecek projelerinin önünün kesilmesi için sahte belgelerle kendisini hapse attırdığını dile getirdi.
Gülen'in yeğeni bana kumpas kurdu
27 Mart 2017 09:53:00
Aydın Didim'de Ar-Ge çalışmaları yürüten ve yüzde 100 yenilenebilir yeşil enerji projesine imza atan Halil Yüksel, FETÖ adına Fetullah Gülen'in amcasının oğlu olduğu belirtilen İmdat Gülen'in kendisine kumpas kurduğunu iddia ediyor. Yüksel, İmdat Gülen'in, Türkiye'nin geleceğine yön verecek projelerinin önünün kesilmesi için sahte belgelerle kendisini hapse attırdığını dile getirdi.

AGu00c2H ÜSTÜN/İSTANBUL

Aydın Didim'de Ar-Ge çalışmaları yürüten ve yüzde 100 yenilenebilir yeşil enerji projesine imza atan Halil Yüksel, söz konusu projesi yüzünden kumpasa uğradığını ifade ediyor. Fetullah Gülen'in amcacısının oğlu olduğu belirtilen İmdat Gülen'in FETÖ adına Türkiye'nin geleceğine yön verecek projelerinin önünün kesilmesi için kendisini sahte belgelerde hapse attırdığını kaydeden Halil Yüksel, "Bu hukuksuzluğun giderilmesini talep ediyorum. Bu kumpas FETÖ adına kuruldu" dedi. Konu ile ilgili ulaştığımız İmdat Gülen ise iddiaları sormamız üzerine küfrederek bu iddia sahiplerine hesap soracağını söyledi. Fetullah Gülen'in yeğeni olduğu iddialarına ilişkin ise Fetullah Gülen'e de küfrederek telefonu kapattı.

Projesi yüzünden tehdit ettiler

Yüksel'in yaşadığı sıkıntılar, yenilenebilir enerji projesi başta olmak üzere hazır 15 projesinin tescilini almak için patent enstitüsüne başvurması sırasında başladı. Yüksel, orada bulunan memura projesinden bahsetti. Bunun üzerine memur Yücel'e "Sakın böyle bir projeden bahsetme, küresel güçlerin ajanları var, bunlar seni yok ederler" dedi. Aldığı ikaz üzerine kurumdan çıkan Yüksel'in yanına içinde kendisine ikazda bulunan memurda bulunduğu bir araba yanaştı ve Yüksel'i gitmek istediği yere kadar bırakabileceklerini söyleyip araca aldılar. Memur olduklarından dolayı araca bindiğini ancak araçtakilerin kendisini kapalı bir depoya götürdüklerini ifade eden Yüksel, "Beni tehdit ettiler, beni almasalarmış Ruslar'ın beni alacağını ve infaz edeceklerini söylediler. Ben de projemden vazgeçtiğimi söyledim ve ellerinden kurtuldum" dedi. Didim'e gelir gelmez, söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Yüksel, "Ancak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıktı" dedi.

Beş kişi saldırdılar, kumpasla hapse soktular

Daha sonra 27.08.2015 tarihinde İmdat Gülen'in beş adamının kendisine saldırdığını Yüksel de kendisini korumak adına sadece silah gösterdiğini kaydederek "TCK yer alan meşru müdafaa hakkımı dahi kullanmama rağmen beş kişi benim üstüme çullanıp elimdeki silahı almaya çalışırken silah bir el ateş alması sonucu bir kişi hafif yaralandı. Yaşanan olay kameralar önünde ve 8 esnafın tanıklığında olmasına rağmen ben bu olaydan sahte belgelerle kumpasa uğradım. Burada amaç milli projelerimizin önünü kesmekti" dedi.

Polisler sahte evrak rapor aldırıp sahte evrak düzenlediler

Yüksel bu olay üzerine Didim Emniyet Müdürlüğü'nden polis memurları Mustafa Şahin ve Mehmet Bulut'un saldırıyı kendisinin planladığına dair sahte evrak düzenlediklerini söyledi. Yüksel, sahte belge ile ilgili Söke Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde ise şu ifadelere yer verdi: "Didim Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler olaydan sonra beni hastaneye götürdüler, ancak yaralı olmama rağmen doktora zorla darp izi yoktur şeklinde rapor tutturdular. Polislerin ilgili soruşturma kapsamında düzenledikleri araştırma tutanağında olaydan iki sene önce facebook'ta paylaştığım silahlı fotoğrafımı kullanarak beni suçlu gösterdiler. Olay yerini gösteren kamera görüntüleri olmasına rağmen bunlar gizlendi. Bu kişilerin FETÖ adına İmdat Gülen talimatıyla bana kumpas kurduklarını düşünüyorum"

Olaydan çok daha önce paralel yapıya dair birçok şikayette bulunduğunu ifade eden Yüksel, FETÖ'ye dair yaptığı suç duyurularının mahkemede hakim karşısına çıktığında önüne koyulduğunu ve şikayet dilekçeleri üzerinden mahkemede de tehdit edildiğini ifade etti. Yüksel, "Bana saldırılanlar, bana kendilerinin pusu kurduklarını pişman olduklarına belirtmelerine rağmen mahkeme beni tutukladı.

Bu hukuksuzluk giderilmeli

Türkiye'nin geleceği için büyük öneme sahip projelerinin önünü kesmek için Fetullah Gülen'in Aydın Didim'de inşaat malzemesi satan yeğeni İmdat Gülen tarafından kendisine kumpas kurulduğunu dile getiren Halil Yüksel, yetkililerden yaşadığı hukuksuzluğun giderilmesini talep ediyor. Yüksel aynı zamanda elindeki projeler için birçok defa yetkililere ulaşmaya çalışmasına rağmen geri dönüş alamadığını, ulaşma taleplerinin birileri tarafından engellendiğini düşünüyor.