Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2435.81
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Güneş Leke Tedavisi Ankara''da En Çok Tercih Edilen Yöntemler Arasında!

Güneş lekeleri neden olur?
Güneş Leke Tedavisi Ankara''da En Çok Tercih Edilen Yöntemler Arasında!
27 May 2017 12:47:00
Güneş lekeleri neden olur?

Güneş lekeleri yaz aylarının bitmesiyle pek çok kişinin sorunu olarak ortaya çıkmaktadır. En yaygın cilt hastalıklarının arasında güneş lekeleri görülmektedir. Güneş ışınlarının sebep olduğu lekeler, farkında olmadan bile ortaya çıkabilmektedir. Gün içinde güneşle temas eden cilt, araba sürerken, yolda yürürken, işe giderken, plajda yüzerken ciltte sorun oluşturabilmektedir. Özellikle yüz, burun yanak ve omuz bölgelerinde güneş lekeleri daha fazla görünmektedir. Vücudun güneşe ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız, ancak doğru saatlerde ve yeterli güneş ışınlarından faydalanmalıyız, bunun dışında güneşten etkilenen cilt lekelere sebep olabilmektedir.

Güneş lekeleri nasıl geçer?

Güneş leke tedavisi Ankara kliniğimizde pek çok yöntemle tedavi edilmektedir. Tedavinin cevap vermesi için cilt yapısı, lekelerin cinsi ve derinliği önem taşır. Cilt lekesine göre, Lazer ile tedavi, kimyasal peeling yöntemi, Mezoterapi gibi yöntemler tercih edilerek tedavi uygulanmaktadır.

Güneş lekeleri için hangi kimyasal peelingler kullanılır?

Güneşe lekeleri tedavisi için, meyve asit içerikli ve TCA peelingler kullanılmaktadır. 2-4 hafta aralıklarla 4-5 seans süren tedavi süreci bulunmaktadır. Güneş leke tedavisi Ankara estetik merkezimizde kullanılan kimyasal peelinglerle derideki lekeler tedavi edilmektedir. Koyu tenli hastalarda uygulamaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Kimyasal peeling soyulma yaptığı için hassas davranılmalı ve doğru merkezlerde uygulanmalıdır. Uzman doktorlar tarafından yapılmasının önemi büyüktür, yanlış yapılan işlem ciltte lekelerin artmasına sebep olabilmektedir.

Güneş lekeleri için mezoterapi nasıl uygulanır?

Mezoterapi ile leke tedavisinde, deri altına vitaminler enjekte edilmektedir. Bu ölçü çok küçük miktarlarda olmaktadır. Enjekte edilen maddeler cilt renginin açılmasına sebep olmaktadır. Lekeye uygulandığında lekelerde renk açılması meydana gelerek cilt kendi rengine dönüşmektedir. Mezoterapi Ankara'da peeling, lazer gibi yöntemlerle desteklenerek daha kalıcı sonuçlar alınması sağlanmaktadır.

Cilt lekeleri güneş dışında, sigara kullanımı, bazı doğum kontrol haplarının yan etkisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda da tedavi yöntemleri yanı şekilde uygulanabilmektedir. Mezoterapi Ankara sadece güneş lekeleri değil cilt lekelerinin tedavisinde de kullanılmaktadır. Güneşin belirli saatlerindeki zararlı ışınlarından uzak durmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Günümüzde sıkça tercih edilen solaryum yöntemi de cilt lekelerine sebep olabilmektedir. Güzelleşmek ya da sağlığa kavuşmak için tercih ettiğiniz klinik yada güzellik merkezlerini özenle seçmelisiniz. Güzelleşmek isterken daha kötü sonuçlarla karşılaşmamak için uzman hekimlerle çalışmalı ve sağlığınızı tehlikeye atmamalısınız.