Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2434.42
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HAARP NEDİR, NE İŞE YARAR?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremin ardından birçok kişi HAARP nedir, ne işe yarar sorusuna yöneldi. HAARP, çeşitli amaçlar için kullanılan bir projedir.
HAARP NEDİR, NE İŞE YARAR?
06 Şubat 2023 14:36:01
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremin ardından birçok kişi HAARP nedir, ne işe yarar sorusuna yöneldi. HAARP, çeşitli amaçlar için kullanılan bir projedir.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki deprem sonrası birçok kişi HAARP nedir, ne işe yarar sorusuna yöneldi. HAARP, çeşitli amaçlar için kullanılan bir projedir.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin büyüklüğü 7,7 olarak açıklandı. Sabah saat 4 sularında meydana gelen depremde toplamda 912 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralı sayısının 5 binin üzerinde olduğu deprem sonrasında birçok kişi arama motorlarına yöneldi. Depreme ilişkin detayları öğrenmek isteyen vatandaşlar HAARP nedir sorusu ile birlikte HAARP ile yapay deprem oluşturulabilir mi sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor.

HAARP NEDİR?

HAARP nedir sorusunu merak edenler için, HAARP projesinin Türkçe karşılığı "Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program"ı olarak ön plana çıkıyor. Bu proje Amerika Birleşik Devletleri'ne ait Alaska eyaletinde bulunmuş bir projedir. HAARP projesi ABD Silahlı Kuvvetleri, Alaska Üniversitesi ve Deniz kuvvetleri tarafından ortak bir şekilde yürütülüyor. Projenin ana fikri henüz netlik kazanmamıştır. Bunun için proje sahiplerinin yapacağı açıklama herkes tarafından merakla bekleniyor. Şu an için HAARP projesinin İyonosfer'de araştırma yapmak amacıyla geliştirildiği söyleniyor. HAARP projesi ile oluşturulan sistemde radyo sinyali oluşturabilen 180 adet dev kuleler bulunuyor. Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre bu sinyaller aracılığıyla konumlandırıldığı bölgedeki askeri ve sivil uçuşların engellenmesi sağlanabiliyor. Antenlerin kurulu oldupu bölgelere manyetik dalgalar yayılıyor. Yetkililer yayılan bu manyetik dalgalar ile yer altında incelemeler yapılması kolaylaşırken füzelerin imha edilmesi de bu proje ile yapılabildiğini söylüyor.

haarp_66fa8329e6082cff2453ce8da1318379.jpg

HAARP İLE YAPAY DEPREM OLUŞTURULABİLİR Mİ?

Kahramanmaraş depreminin gündemde olmasının ardından akıllara HAARP ile yapay deprem oluşturulabilir mi sorusu da geldi. Tabakalarda meydana gelen hareketlenmeler deprem oluşuma neden olduğu gibi depremin insan eliyle oluşturulabileceği de düşünülmeye başladı. HAARP ilk olarak bilim adamı olan Nikola TESLA tarafından oluşturuldu. Tesla, atmosfere gönderilen düşük manyetik dalgalanmaların güçlü enerjiler meydana getirdiğini görmüştür. HAARP projesinin geliştirilmesinin ardından bazı teoriler ortaya çıkmamaya başlamıştır. Teorilere göre HAARP ile yapay depremlerin oluşturulması mümkündür. Yine HAARP projesi ile belirlenene noktalarda iletişimi kesmek, elektronik araçların çalışmasını durdurmak için de kullanılabilir.