Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hakan Fidan'ı rahatsız eden dedikodu

Hakan Fidan'ın 1 ay önce ayrıldığı MİT Müsteşarlığı koltuğuna dönmesi Ankara'nın en çok konuşulan haberi oldu.
Hakan Fidan'ı rahatsız eden dedikodu
11 Mart 2015 13:12:00
Hakan Fidan'ın 1 ay önce ayrıldığı MİT Müsteşarlığı koltuğuna dönmesi Ankara'nın en çok konuşulan haberi oldu.
Milliyet'ten Serpil Çevikcan, bugünkü köşesinde konuyla ilgili Hakan Fidan'ın 'Zorla geri döndürüldü' söylentilerinden rahatsız olduğunu yazdı.
Yazının dikkat çeken bölümü şöyle;
Zorla geri dönmedi
Sonuçta Fidan bıraktığı yere geri dönmüş oldu. Tayyip Erdoğan gibi liderlik karizması tartışılmaz bir isme karşı, "Yoruldum, MİT Müsteşarlığı görevini bırakıyorum, şansımı siyasette deneyeceğim" diyebilmenin çok ciddi gerekçeleri olduğuna kuşku yok.
7 Şubat'tan önceki güne kadar bu gerekçelerin devlet katında ne ölçüde giderilebildiğini bilmiyoruz ancak Hakan Fidan'ın yakın çevresinden yansıyan havaya bakıldığında bir bumerang durumu olmadığı anlaşılıyor. Bu havayı şöyle özetleyebilirim:
MİT Müsteşarlığı gibi Türkiye'nin en güçlü koltuğunu bırakmayı göze alan Fidan, yaşanan sürecin sonunda, "Zorla geri döndürüldü" yorumlarından rahatsız. MİT Müsteşarlığı gibi kritik bir görevin, bu kadar yakıcı bir gündemde birilerinin zoruyla sürdürülmesinin mümkün olmadığını düşünüyor. Adaylık başvurusunu geri almaktan dolayı bir pişmanlık duymuyor. İçi rahat, kararının arkasında.
Devlet adına tercih
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fidan'ın MİT Müsteşarı olduğu bir Türkiye'nin daha güvenli olacağını özel sohbetlerinde açıkça söylediği belirtiliyor. Erdoğan'ın, son olarak kırgın olduğu yolundaki ısrarlı değerlendirmeleri Fidan açısından bir yol ayrımını ifade etmiş. Cumhurbaşkanı'nın bu değerlendirmesinin ardından MİT Müsteşarlığı'na geri dönmek ya da artık siyaseti de düşünmemek arasında bir tercihle baş başa kalan Fidan'ın, "devlet adına bir tercih yaptığı" vurgulanıyor.
'20 BAKANLIKTAN DEĞERLİ'
Fidan'ın kendisinin istemediği bir sonuçla baş başa kalmadığı, yıpranmış bir bürokratın vefa duygusuyla atandığı bir makamın söz konusu olmadığı, kendi tercihiyle geri döndüğü makamın MİT Müsteşarlığı olduğuna işaret ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "MİT Müsteşarlığı benim için 20 bakanlıktan kıymetli" sözü hatırlatılıyor.