Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hakimlerden Gazze için sessiz yürüyüş

‎Türk hekimler, işgalci terör devletinin soykırım yaptığı Gazze'de şehit edilen meslektaşları için Karaköy İskelesi önünden Sirkeci Tren Garı'na kadar Sessiz Yürüyüş Eylemi gerçekleştirdi.
Hakimlerden Gazze için sessiz yürüyüş
02 Aralık 2023 15:19:44
‎Türk hekimler, işgalci terör devletinin soykırım yaptığı Gazze'de şehit edilen meslektaşları için Karaköy İskelesi önünden Sirkeci Tren Garı'na kadar Sessiz Yürüyüş Eylemi gerçekleştirdi.

Yürüyüşünün ardından basın açıklaması yapan hekimler, işgalci İsrail'in, Filistin'de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulüme dikkat çekerek şu bildiriyi okudular:

'Açık bir savaş suçu'

7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmakta ve bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınmaktadır. Hastanelerde hekimler ve sağlık çalışanları; elektriksiz, ilaçsız, oksijensiz şartlarda tedavi sunmak için destansı bir mücadele vermektedir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmeti sunumu engellenmektedir. Hekimler, sağlık çalışanları ve hastalar hedef değildir, olamaz. Bu saldırılar açık bir savaş suçudur.

gazze-yuruyusu_fcfe0467391224e774fac485d30ef6b5.jpg

'Harekete geçmeye davet ediyoruz'

Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Sessiz Yürüyüşü, ülkemizde ve tüm dünyada yaygınlaştırmaya kararlıyız. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Sivas, Kocaeli, Bursa, Elazığ ve Sakarya'da eş zamanlı olarak yürüyüşümüz gerçekleşiyor. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz.

'Kanıksamayacağız normalleştirmeyeceğiz'

Yaşananlara karşı tepkimizi her şekilde göstermeye kararlıyız. Bu sebeple hekimler olarak tüm meslektaşlarımızı, Gazzeli kardeşlerimize yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza da hastane eczanelerinde muadil ilaç kullanma çağrısında bulunuyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı dur diye haykıranlar olacağız!

VF kat sağ