Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Halk, devletin şefkatini hissedecek

AK Parti hükümeti operasyonların sürdüğü Doğu ve Güneydoğu'da mağdur olan halka desteğini sürdürüyor. Atılacak her adıma halkın ihtiyacı olduğunu söyleyen Sivil Toplum Kuruluşları, 'Devletin desteği halkı olumlu yönde etkiliyor ve halk hükümetin adımlarını samimi buluyor' dedi.
Halk, devletin şefkatini hissedecek
07 Şubat 2016 11:53:00
AK Parti hükümeti operasyonların sürdüğü Doğu ve Güneydoğu'da mağdur olan halka desteğini sürdürüyor. Atılacak her adıma halkın ihtiyacı olduğunu söyleyen Sivil Toplum Kuruluşları, 'Devletin desteği halkı olumlu yönde etkiliyor ve halk hükümetin adımlarını samimi buluyor' dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Başbakan Davutoğlu'nun Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonların ardından yürütülecek süreç hakkında yaptığı önemli açıklamalar büyük dikkat çekti. Hükümet kanadından gelen bölgede yeni bir yapılanmaya gidileceği ve geniş çaplı restorasyon sürecinin başlatılacağına dair açıklamalar bölge için yeni bir umut oldu. Bölgedeki son durumu konuştuğumuz Sivil Toplum Kuruluşları, devletin desteğinin halkı olumlu yönde etkilediğini vurguladı.

Hükümeti halk samimi buluyor

Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Başkanı Hüsamettin Korkutata, bölgede devletin milletle kaynaşmasının önemli olduğunu söyledi. Hükümetin adımlarının, söylemlerinin ve icraatlarının halk tarafından samimi bulunmasınındı oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Korkutata, devletin büyük çapta attığı adımlardan en önemlisinin terörle mücadeledeki kararlılık olduğunu kaydetti. Hükümetin terörle mücadelede geçmiş dönemlerden çok daha farklı bir yöntem yürüttüğünü belirten Korkutata, "Şu anda görüyoruz ki güvenlik güçleri vatandaşın durumunu, yaşadıklarını hesaba katıyor. Teröristten vatandaşı ayırt etmeye çalışıyor. Vatandaşların işgal edilen evlerinden güvenlik güçlerine ateş ediliyor. Buna rağmen devlet sivil vatandaşlar ile teröristi ayırt etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Vatandaşlarımızda da bu inanç olduğu için güvenlik güçlerine daha sıcak bakıyor" dedi.

Devletin desteği halkı olumlu etkiliyor

AK Parti hükümetinin terör konusunda maddi, manevi ve sosyal destek açıklamalarının halkı psikolojik olarak olumlu etkilediğini dile getiren Korkutata, "Bölgede vatandaş hükümetin terör dışında başka adımlarda atmak istediğine inanıyor. Sivil halka destek verici açıklamalar önemli olarak değerlendiriliyor. Önemli olan devletin şevkatini, merhametini ve varlığını halkın hissetmesidir. Konut, maddi yardım ve yiyecek konularında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik atılan adımları görüyoruz. Sosyal değişikliklerinde yapılacak olması hepimizi mutlu ediyor. Bölge için herkes kolları sıvadı ve büyük bir çaba içerisinde " dedi.

AK Parti, bölge halkının yanında

Ağrı Kalkınma Derneği Başkanı ve Ağrı Sivil Toplum Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız ise devletin vatandaşların yanında olduğunu hissettirdiğini dile getirdi. Terör örgütünün devletin halkı mağdur ettiği yönünde algı oluşturmaya çalıştığını kaydeden Yıldız, vatandaşların örgüt bizi mağdur ediyor düşüncesinde olduğunu ifade etti. "Halk, devletin sıcak elini her durumda görmek istiyor" diyen Yıldız, "Bölge halkı devlet ana, devlet babanın varlığını hissediyor. Hükümetin verdiği sözlerin yerine getirileceğine inanılıyor. Hükümetin geçmişte yaptıkları gelecekte yapacaklarının teminatıdır şeklinde görüldüğü için vatandaş inanıyor. Başbakan Davutoğlu'nun bölgeye ziyaretlerde bulanacak olması halkın yanında olması açısından oldukça önemli. Dolayısıyla bir an önce terörle mücadelede sona yaklaşılması ve 300 adımın uygulanması yönünde bir istek var" dedi.

Siyasi partiler destek vermeli

Diyarbakır Mahalli İdareler Derneği Başkanı Ahmet Mikdat Güneş, hükümetin bölgede atacağı her adıma halkın ihtiyacı olduğunu vurguladı. Vatandaşların en başta kamu güvenliği konusunda hassasiyet beklediğini vurgulayan Güneş, en önemli önceliğin bu olması gerektiğini söyledi. Diyarbakır'da zor bir sürecin yaşandığını kaydeden Güneş, operasyonların ardından bölgenin ekonomisinin kalkınması adına bütün siyasi partilerin destek sunması gerektiğini belirtti.