Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2431.91
BIST 100
9974.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Halk Tv sahibi Mahiroğlu: CHP trollere para yağdırıyor

26 Temmuz 2023 10:27:51
Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, sözleşmeyi feshettiğini öne sürdüğü CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i hedef alıp, "Bir takım YouTuber'lara gidip 100-150 bin lira aylıklar vererek bir ordu kuruyor" dedi.

Haber: Betül Genç

CHP'de Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlattığı değişim tartışmaları hız kesmedi.

Koltuk savaşında, parti gerildi. Gizli darbe toplantısının ifşa olması ile CHP'de taraflar kendini iyice belli etti.

Tam da bu sırada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, fondaş Halk TV ile tüm ilişkilerin sonlandırıldığını söyledi.

Bu durum karşısında Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu CHP'yi bombardımana tuttu.

'Halk TV ile tüm ilişkimiz bitmiştir' dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partilerinin Halk TV ile arasındaki protokolü tek taraflı feshettiğini bildirip, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir." ifadelerini kullandı.

"Karanlık başkan yardımcısı.."

Eren Erdem için "Kime hizmet ettiği belli olmayan karanlık genel başkan yardımcınız" ifadelerini kullanan Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olarak gerilimi yükseltecek açıklamalarda bulundu.

Eren Erdem için ergen dedi!

Eren Erdem'i "Çocukluk evresini geçirememiş, ergen düşüncesine sahip birisi" diye tanımlayan Cafer Mahiroğlu, "Atatürk'ün kurduğu partide genel başkan yardımcısı koltuğunda oturamaz" çıkışı yaptı.

e4208733-val5fnr9smf83o0t5d0ls7_6ca116b9abab6b9a8360a56701816ced.jpg

'Başka kanallar da var'

CHP'nin başka kanallarda da benzer anlaşmalar yaptığını ve o kanalları da fonladığını itiraf eden Mahiroğlu, "Kime hizmet ettiği, o koltuğa nasıl oturduğu belli olmayan şahsa soruyorum, CHP-Halk TV anlaşmasını niye iptal ettiniz? Başka yerlerle de bu anlaşmayı yaptınız mı, yaptıysanız iptal ettiniz mi?" ifadesini kullandı.

Paralı bir trol ordusu

Fondaş Cafer Mahiroğlu, para kaynağı kesilince sert açıklamalarına devam etti. CHP'nin paralı trol ordusu olduğunu söyleyen Mahiroğlu, "Bir takım YouTuber'lara gidip 100-150 bin lira aylıklar vererek bir ordu kuruyor. Kulağıma şöyle sözler geliyor. Bu şahıs bir trol ordusu kuruyor. Youtuber'lara 100-150 bin TL verip trol ordusu kuruyor.

Sen bu kaynağı nereden buluyorsun? Ben diyorum ki CHP acilen böyle bir ne olduğu belirsiz karanlık adamdan kurtulmak zorunda. Bir gazete sahibi diyor ki bana 100-150 bin TL teklif etti. Sen bu kaynağı nereden buldun?" çıkışı yaptı.

Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunmuştu

CHP'nin anlaşmaları feshetmesi üzerine paniğe kapılan Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunmuştu.

Cafer Mahiroğlu, mesajında şunları söylemişti:

"Sayın Genel Başkan, kime hizmet ettiği belli olmayan bir karanlık genel başkan yardımcınızın aldığı Halk TV'ye sansür ve ambargo kararı, Görkemli Hatıralar yayınından sadece birkaç saat önce 'tebliğ edildi'. Bu ani ve zorlayıcı karar nedeniyle, 3 saatlik program 45 derecelik Antalya sıcağında, güneş altında yapıldı. Kararının altında sizin imzanız olduğu haberlerini bazı basın kuruluşlarının yayınlarında okuyoruz. Bugün 24 Temmuz, sansürün kaldırılışının 115. yıldönümü. Özgür basın açısından bu simge günde soruyorum, bu haberler doğru mu? Cumhuriyet'le yaşıt CHP'nin 100 yıllık kurumsal hafızası, kurucu felsefesi ve kurucu başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri ile uyuşmayan bu yasakçı ve sansürcü karara imza atmayacağınızı bilecek kadar sizi tanıdığımı zannediyorum. Sadece siz değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturan hiçbir genel başkanın böyle bir karara imza atmayacağını da bilirim.

Çünkü ben de o okulda yetişmiş biriyim. CHP kültürü, yasakçı, sansürcü zihniyete geçit vermez, bu zihniyet CHP bünyesinde barınamaz. Yetişkinlik evresine ulaşamamış bir ergen aklının CHP'ye ihanet etmesine, kurumsal kimliği aşındırmasına lütfen izin vermeyin. Size Halk TV adına değil, CHP'nin 100 yıllık hafızası adına çağrı yapıyorum. CHP'yi böyle bir kara lekeyle başbaşa bırakmayın. Halk TV'nin geçmişi, ideali, hedefi bellidir. Yeri Gezi Direnişi'nden bu yana halkın, haklının, hak mücadelesinin, özgürlüklerin, demokrasinin yanıdır. Biz hiçbir sansürü kabul etmedik; etmeyiz de. Ödediğimiz ağır bedellere rağmen geri adım atmadığımız bu mücadelemiz salt kendimiz için de değildir. Bu, milyonlarla birlikte ortak Türkiye hayalimizdir. Siz "Adalet" çağrısıyla 420 kilometre yol yürüdünüz, yanınızda tıpkı sizin gibi özgür, adil bir Türkiye isteyen milyonlar vardı. Bu birlikteliğe gölge düşürmeyin. Çağrımızı lütfen dikkate alın ve Halk TV'ye uygulanan bu sansürden vazgeçilmesini sağlayın. Ne ülkeye, ne de CHP kimliğine bu kara lekenin sürülmesine izin vermeyin."