Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hamas'ın serbest bıkartığı kadın tüm gerçekleri söyledi

24 Ekim 2023 16:21:35
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin arabuluculuğu sayesinde, Hamas Gazze Şeridi'nde esir tuttuğu iki İsrailli sivilin "tek taraflı" olarak serbest bıraktı. Bunun ardından serbest bırakılanlardan biri yahudi kadın Yocheved Lifshitz Hamas askerlerin onlara ne şekilde davrandığını anlattı.

Hamas'ın Gazze Şeridi'nde rehit tuttuğu ve devamında Türkiye'nin arabuluculuğu sayesinde İşgalci İsrail'e geri bıraktığı Yocheved Lifshitz isimli rehine açıklamalarda bulundu.

Lfchitz açıklamalarında Müslümanların dünyaya nasıl ahlak dersi verdiğini dile getirdi. İşte kullandığı ifadeler;

“Gazze'ye vardığımızda ilk başta bize Kuran'a inandıklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Sıkı koruma altındaydık. Bir doktor her zaman kullandığımız ilaçların bulunmasını sağladı. Sağlık konusuyla çok ilgilendiler. Çok naziktiler ve iyi yememizi sağladılar. Onlarla aynı yemeği yedik. Bize çok iyi davranıldı ve tüm ayrıntılarla ilgilendiler.

Yanımızda kadın hijyeninin anlamını bilen ve her şeye sahip olmamızı sağlayan kadınlar vardı. Hamas her şeyi uzun zamandır planlamıştı.

Şampuan ve saç kremi dahil ihtiyacımız olan her şeyi hazırladılar. Ordunun ve Şin Bet'in ilgisizliği bizi çok üzdü. Biz devlete kurbanlık kuzu olduk.”