Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Harika doğası ve görülmesi gereken mekanları ile Antalya gezi rehberi

Türkiye'de turizmin en gözde ili olan Antalya, dört mevsim boyunca canlılığını koruyup turizm açısından çok fazla sayıda işletmesinin bulunduğu şehirdir. İşte unutulmaz Antalya, tatili için gezi rehberi.
​Harika doğası ve görülmesi gereken mekanları ile Antalya gezi rehberi
01 Haziran 2023 18:39:47
Türkiye'de turizmin en gözde ili olan Antalya, dört mevsim boyunca canlılığını koruyup turizm açısından çok fazla sayıda işletmesinin bulunduğu şehirdir. İşte unutulmaz Antalya, tatili için gezi rehberi.

Türkiye’de turizmin en gözde ili olan Antalya, dört mevsim boyunca canlılığını koruyup turizm açısından çok fazla sayıda işletmesinin bulunduğu şehirdir. Antalya, turizm açısından en baş sırada olduğundan dolayı deniz, sağlık, spor, yayla, kamp ve mağara gibi etkinliklerinin yapıldığı tesisler bulunmaktadır. Kültür turizminin ağırlıklı olduğu yerler arasında Kaleiçi, tarihi yapılar, kiliseler ve tarihi camiler bulunmaktadır. Kıyı şeridi boyunca deniz turizmi açısından deniz turları da yapılmaktadır. Antakya’nın en bilinen noktaları arasında Konyaaltı ve Lara plajı bulunur. Futbol, temiz ve golf başta olmak üzere her yıl düzenlenen sporcular Antalya’yı tercih ederler.

Antalya, genellikle yaz turizmi açısından ön planda olsa da kış turizmi açısından ülkenin en baş sırada gelen illeri arasındadır. Antalya’da bulunan Saklıkent kayak merkezi ise kış turizmi açısından önemli bir yere sahiptir. Kongre turizmi bakımından ulaşım imkanlarının fazla olması sebebiyle birçok turizm ve dinlenme imkanı sunması ve gelecek konuklar için önemli toplantılarının yapılacağı imkana sahiptir.

Kaleiçi: Halk arasında üç kapılar olarak bilinen Kaleiçi, surların arkasında kalan bir şehirdir. Tarih kokan evleri, butik otelleri, eğlence mekanları, renkli eşya dükkanlarıyla Antalya, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Kaleiçi, akşam saatlerinde eğlenceye dönüşen, gündüzleri ise sakinliği ile beraber huzur bulacağınız ve gezip görmekten keyif alacağınız bir yerdir.

Saklıkent Kayak Merkezi: Sıcak bir şehrin yanı başında duran ve karlar içinde bir gün geçirmenin keyfini çıkaracağınız bir yerdir. Şehir merkezine tam olarak bir saat uzaklıkta olan bu yere araç kiralama yaparak, daha erken bir zamanda gelebilir ve gün boyu kayak yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Gün sonunda ise beyazlar içinde sucuk ekmek yiyip bir bardak çay içmeden Saklıkentten ayrılmamak gerektiğini bilmelisiniz.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı: Aksu il sınırları içerisinde bulunan ve tamamen doğa harikası olan tabiat parkına tam olarak 18 metre yüksekten dökülen ve küçük küçük şelaleler ile birlikte birbirine bağlanan yemyeşil manzarası ile beraber doğada piknik yapabileceğiniz nadir güzellikteki alanlardan bir tanesidir.

Köprülü Kanyon: Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı olan Köprülü Kanyon, milli park olarak 1973 yılında ilan edilmiştir. Alanında uzmanlık yapan kişiler mükemmel manzaraya sahip olan köprülü kanyonda rafting, kayaking gibi çeşitli su sporları yapabilir. Günün son saatlerinde ise kamp ateşi yakılarak etrafında hoş sohbetler yapabilirsiniz.

Alanya: Öncelikle Antalya'yı gezmek için Alanya kalesinden başlayabilirsiniz. Eşsiz manzarasına karşı hoş sohbetler edeceğiniz ve dinlenip bir şeyler yiyebileceğiniz birçok mekan sizi Alanya’da bekliyor. Antalya’nın sahip olduğu en güzel müzeleri arasında Alanya müzesi, en baş sırada yer alır. Deniz gözlüğü takarak denizin dibindeki balıkları ve deniz altında olan güzellikleri net bir şekilde görebilirsiniz.

Antalya’ya Rahat ve Konforlu Ulaşım

Akdeniz bölgesinde bulunan Antalya ile yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin bu bölgeye yakın etmesi ile beraber milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Antalya ulaşım oldukça kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Antalya’da bulunan halk otobüsü, taksiler, deniz otobüsleri ve halk otobüsleri çok sık bir şekilde şehir içinde sık seferler yaparak hizmet vermektedir. Uçakla yolculuk yapan bir kişi havalimanından şehir merkezine tramvay ve otobüsle ulaşım sağlayabilir. Ulaşım şekillerinden bir tanesi olan deniz otobüsü Antalya Kemer arası düzenli seferler yapmaktadır.

Deniz otobüsü haricinde şehirler arası ulaşım imkanı oldukça fazladır. Antalya iline Türkiye’nin her yerinden otobüsle gitmek oldukça kolaydır. Örneğin Ankara’dan yola çıkan bir kişi, Ankara Antalya otobüs biletisatın alarak konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilir. kepez İlçesi’nde bulunan Antalya otobüs Terminali, Antalya’nın çevre illeri ile kesişme noktasında bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük terminalleri arasında olan Antalya Şehirlerarası otobüs Terminali çok büyük bir alana sahiptir. Yaz mevsimlerinde günde 20.000’den fazla yolcuya hizmet sağlayan ve Türkiye’nin aktif terminalleri arasında bulunan Antalya Şehirlerarası otobüs Terminali, iki ana bölüme ayrılmaktadır. Yaz mevsimlerinde günün belli saatlerinde kalabalık geçen bu terminalin içinde, her şehre ulaşım sağlayan otobüs firmaları hizmet vermektedir.

Antalya havalimanı şehir merkezine yaklaşık olarak 10 km uzaklıktadır. Genellikle yaz mevsimlerinde çok fazla turiste ev sahipliği yaptığı için, Avrupa’nın en kalabalık havaalanı listesinde 14. sıradadır. Şehirde verilen ulaşım hizmeti yaz aylarında üç kat daha fazla artış göstermektedir.

Antalya ulaşım çeşitleri arasında genel olarak en çok tercih edilen ulaşım türü, hava yolu ulaşımı tercih edilmektedir. Hava yolu ulaşım araçları arasında genel olarak en çok kullanılan ulaşım aracı, uçak olmaktadır. Hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım tercih eden kişilerin kullanmış olduğu uçak, yaz sezonunda turizm amacı ile çok fazla tercih edilmektedir. Antalya’ya güzel bir seyahat planı yapmak isterseniz eğer, tercih etmeniz gereken ulaşım aracı uçak olmalıdır. Konfor açısından diğer ulaşım araçları arasında en rahat ve en hızlı ulaşım türlü olmaktadır.

Her yıl milyonlarca turistin akın ettiği havalimanının yolcu alma kapasitesi yüksek standartların arasında göstermektedir. Havalimanında bekleyen misafirlerin, uçuş saatini beklerken keyifli bir şekilde vakit geçirmesi için tüm detaylar düşünülür, ferah bir atmosfere sahip bekleme salonlarına sahip olan Antalya havalimanı gelen ziyaretçilerine ve turistlere konforlu huzurlu bir uçuş deneyimi sunar.