Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hastalığı üzmüştü! Ufuk Özkan kadrodan çıkarıldı!

Ufuk Özkan sağlık raporuna takıldı, rol alacağı filmin kadrosundan çıkarıldı.
Hastalığı üzmüştü! Ufuk Özkan kadrodan çıkarıldı!
26 Temmuz 2023 09:31:16
Ufuk Özkan sağlık raporuna takıldı, rol alacağı filmin kadrosundan çıkarıldı.

Ufuk Özkan’ın bir rol için 5-6 kilo vermek üzere Hollywood diyetine başvurması ve bu durumun kontrolden çıkarak 17 kilo kaybetmesi sağlığını bozmuştu.

Oyuncu Ufuk Özkan, ikinci derece siroz hastalığına yakalanmış, bir yıl içinde karaciğer nakli olması gerektiğini açıklamıştı.

Hastalığı ile hayranlarını endişelendiren Ufuk Özkan son halini paylaşarak sağlık durumu hakkında bilgi vermişti. Özkan'ın sağlık durumu yaz aylarında yeni bir projede yer almasına izin vermedi.

Geniş Aile işe tanınan Ufuk Özkan'ın siroz hastalığına yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yaparak hastalığını doğrulayan Ufuk Özkan, son olarak sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla sevenlerine ve sağlık durumuyla yakından ilgilenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etmişti.

"Şu an 2’nci evre sirozum" açıklamasında bulunan Ufuk Özkan'ın organ nakli sırasında olduğu da söylenirken hastalığı ile ilgili güzel bir gelişme yaşanmıştı.

Ufuk Özkan'ın sağlık durumu

Ufuk Özkan'ın Özkan'ın durumunun iyiye gittiği, her şey yolunda giderse organ nakline gerek kalmayacağı, ilaç tedavisine devam edeceği öğrenilmişti.

Kadrodan çıkarıldı

Ünlü isim, Öğretmen adlı komedi filminde yer alacaktı. Özkan'ın sağlık durumu yaz aylarında yeni bir projede yer almasına izin vermedi. Ufuk Özkan siroz olduğu için kadrodan çıkarıldı.

Ufuk Özkan'a ne oldu?

Karaciğeriyle ilgili ciddi sorunlar yaşayan ünlü oyuncu Ufuk Özkan, doktor kontrollerinin ardından 3’üncü derece siroza yakalandığını öğrendi.

Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. En kısa sürede organ nakli olmaması durumunda zorlu bir süreçten geçecek.

ufuk-ozkan-potqcover_c4ec1242eb22ab8e689bfa1980649d7e.jpg

Ufuk Özkan kimdir?

Ufuk Özkan 11 Nisan 1975, Almanya doğumlu. Çerkes asıllı oyuncu. Annesi Of, Trabzonlu, babası ise Samsun'un Tekkeköy ilçesindendir ve Çerkes asıllıdır.

Almanya'da doğup büyüyen Ufuk Özkan, 12 yaşında ailesi ile birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra Türkçeyi iyi konuşamaması nedeniyle öğretimine 8. sınıf yerine 5. sınıftan devam etmiştir.

Samsun Belediye Ortaokulu mezunudur. Samsun Belediye Konservatuvarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden (2001) mezun olmuştur.

Ufuk Özkan'dan açıklama

Basına yansıyan haberlerin ardından durumuyla ilgili açıklama yapan ünlü isim, şu ifadeleri kullandı:

Bugün sağlığım hakkında çıkan haberler ile ilgili sizlere bir açıklama yapmak istiyorum. Bir süredir karaciğerim ile ilgili problemler yaşıyorum. Organ nakli gerekliliği ihtimaline karşı da tabii ki uzman doktorlar tarafından durumum gözlem altında, kontrollerim düzenli olarak yapılıyor. Gelişebilecek süreçler ile ilgili önceden görüşmeler yapılıyor. Sevenlerimden endişe dolu mesajlar aldım ve çok üzüldüm. Hayat bizleri hastalıklarla beraber yaşamayı öğrenmek zorunda bırakıyor. Ama yaşadığım bu süreçlerin hiçbir zaman işimi etkilemesine izin vermedim. Bugünden sonrada Allah’ın izniyle böle bir niyetim yok, en kısa zamanda yeni dizi ve filmlerle huzurunuza çıkacağım. Tüm sevgi dolu dua dolu mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle, Ufuk Özkan (abiniz, kardeşiniz). İyi ki varsınız.