Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2423.73
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hatay Dörtyol'da sağanak etkili oldu

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sağanak yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.
Hatay Dörtyol'da sağanak etkili oldu
30 Eylül 2023 17:14:33
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sağanak yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

İlçe merkezinde öğle saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Bazı cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Meteoroloji ve AFAD uyardı! Çok şiddetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni tehlikeyi duyurdu. MGM, 17 il için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Öte yandan AFAD'da vatandaşlara peş peşe uyarı yaptı. AFAD'dan yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

17 ile çok şiddetli yağış geliyor

Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu ve Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

saganak_ffaef177ca8e8cf0bf5969fb247aefc9.jpg

17 ile sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

AFAD'dan çok kuvvetli yağış vurgusu

AFAD, tarafından yapılan açıklamada "Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 30 Eylül Cumartesi günü, sabah saatlerinden itibaren; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde, Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri yer aldı.

İstanbul Valiliği uyardı

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından, “Meteorolojik değerlendirmelere göre; Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Kuvvetli yağış bekleniyor

AKOM'dan yapılan açıklamada ise dün bazı ilçelerde su baskınlarına neden olan yağışların, 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi. AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı geldi.

İstanbul'da hava nasıl olacak?

İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklıkları 22 - 25 derece aralığında seyredecek. İstanbul'da hava sıcaklıkları 5 Ekim'e kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.