Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hatay'da düşen savaş uçağının pilotu bulundu

Son dakika haberi: Hatay'ın Samandağ ilçesinde düşen Suriye rejim güçlerine ait savaş uçağının pilotu 9 saat sonra enkazın 40 kilometre güneyinde bitkin halde bulundu. Pilot hastaneye kaldırıldı.
Hatay'da düşen savaş uçağının pilotu bulundu
05 Mart 2017 09:18:00
Son dakika haberi: Hatay'ın Samandağ ilçesinde düşen Suriye rejim güçlerine ait savaş uçağının pilotu 9 saat sonra enkazın 40 kilometre güneyinde bitkin halde bulundu. Pilot hastaneye kaldırıldı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde dün akşam saatlerinde Suriye rejim güçlerine ait bir savaş uçağı düştü. Uçağın pilotu ise saatler sonra Altınözü ilçesinin kırsal kesimdeki Fatikli Mahallesi'nde uçağın düştüğü alandan yaklaşık 40 kilometre güneyde bulundu. Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını ve bir uçağın düştüğünü pilotların paraşütle atladığını gören köylüler jandarmaya ihbarda bulundu.İhbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek arama çalışması başlatıldı. Önce uçağın enkazına ulaşıldı, daha sonra ise pilotun paraşütü bulundu.

9 SAAT SONRA BİTİKİN BİR HALDE BULUNDU

Alınan bilgiye göre, savaş uçağın düşmesinin ardından, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda paraşütle atladığı belirlenen pilotun bulunabilmesi için havadan ve karadan arama çalışması yapıldı. Polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı çalışmada, Altınözü ileçisi Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi mevkisinde pilotun paraşütünün bulunması üzerine, çalışmalar bu alanda yoğunlaştırıldı.

Yağış nedeniyle bölgenin çamurlu olması ve pilotun ayak izlerinin kaybolması çalışmaları güçleştirdi. Pilotun yüksek yerlere çıkarak, telsiz bağlantısı kurabileceğini değerlendiren ekipler, Ayvaderesi mevkisinin tepelik alanlarında aramalara ağırlık verdi. Ekipler, uçağın pilotunu 9 saatlik çalışmanın ardından, paraşütün bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzakta bitkin halde buldu.

PİLOT SURİYELİ

Suriye uyruklu olduğu öğrenilen ve ismi henüz belirtilmeyen pilot, ekiplerce Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Bu arada düşen uçağın tek kişilik olduğu ve uçakta başka kimse olmadığı anlaşılınca bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.