Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.52
Gram Altın
2386.38
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hatay'da 'Mahzen-21' operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

27 Mart 2024 08:03:17
Hatay'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Mahzen-21" operasyonunda, "Alevler" olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında, örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Mahzen-21" operasyonuna dikkat çekti.

Yerlikaya, operasyon kapsamında Süleyman Alev'in liderliğini yaptığı "Alevler" adlı göçmen kaçakçılığı organize suç örgütünün çökertildiğini ve elebaşının da aralarında olduğu 13 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlarda, şüphelilerin örgütlü bir şekilde göçmen kaçakçılığı suçunu işlediklerinin tespit edildiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlar sonucu 2 araç, ruhsatsız tabancalar ve fişeklere el konulduğunu belirtti.

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve çetelere milletimizin duası ve desteğiyle göz açtırmayacağız️." ifadesini kullanan Yerlikaya, Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve operasyonları gerçekleştiren jandarmayı tebrik etti.