Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HDP'li belediyeler, PKK'nın şehirdeki adresiydi

Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belediyelerin PKK'yla kurduğu ilişkilerin gün yüzüne çıkmasıyla birlikte kayyum atamaları gerçekleştirildi. PKK'lı belediye başkanlarının yerine görevlendirilen Kayyum Başkan'ların karşılaştığı manzara ise iç açıcı değil. Söz konusu tablo, HDP-PKK ittifakının 'Belediye' aracılığıyla sürdürüldüğünü gözler önüne seriyor.
HDP'li belediyeler, PKK'nın şehirdeki adresiydi
07 Kasım 2016 16:26:00
Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belediyelerin PKK'yla kurduğu ilişkilerin gün yüzüne çıkmasıyla birlikte kayyum atamaları gerçekleştirildi. PKK'lı belediye başkanlarının yerine görevlendirilen Kayyum Başkan'ların karşılaştığı manzara ise iç açıcı değil. Söz konusu tablo, HDP-PKK ittifakının 'Belediye' aracılığıyla sürdürüldüğünü gözler önüne seriyor.
HDP ile uzantısı olarak anılan DBP'nin Doğu ve Güneydoğu'nun çeşitli bölgelerinde seçimlerin ardından söz sahibi olduğu biliniyor. İl ve ilçelerin yönetimi için halkın seçtiği ve hizmet beklediği HDP'li belediyeler, terör örgütü PKK'ya yardım sağlamaktan öteye geçemedi.Geçtiğimiz aylarda yapılan kapsamlı atamalar ile PKK bağlantılı başkanların yönetiminde olan belediyelere kayyum atamaları gerçekleştirildi. Valilik ve Kaymakamlık kademelerinden görevlendirilen isimler, Belediye Başkanlığı görevini tam manasıyla sürdürmeye başladı. Karşılaştıkları ilk manzara ise belediye hizmetlerindeki PKK izleri...PKK için 'gelir kaynağı' konumunda bulunan HDP'li bu belediyelerin, terör örgütünün gençlik yapılanmasına mensup topladığı ve esnaflar üzerinde PKK baskısı kurduğu ortaya çıktı. Görevlendirilen çok sayıda 'Kayyum Başkan' ise bölgedeki bu izleri silmek için çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. 1- PKK'lılara maaş desteği

HDP'li belediyeler, vatandaşlar ve için elde ettikleri gelirlerin büyük bir kısmını PKK'lı teröristlere kanalize etti. Halka hizmet etmesi için görevlendirilmesi planlanan görevlilere verilmesi gerek maaş, PKK'lı teröristlere dağıtıldı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, HDP'li belediyelerin terör örgütü PKK'ya paraları nasıl aktardığını deşifre etti. Söz konusu belediyelerin, yatırım için gönderilen paraları taşeron işçilere verilmiş gibi göstererek PKK'ya gönderdiğini söyleyen Bakan Özhaseki, bir belediyede geçici işçilere 6 bin 300 lira maaş verildiğini söyledi.İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin HDP'li belediyelere yönelik soruşturması sürerken HDP'li Gültan Kışanak'ın bir dönem başkanı olduğu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı şirketlerin teröriste iş garantisi verdiği ortaya çıktı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin toplu iş sözleşmelerinin 'gözaltına alınma, tutukluluk, mahku00fbmiyet' başlıklı bölümünde herhangi bir suç nedeniyle gözaltına alınan, tutuklanan işçinin iş akdinin feshedilmeyeceği ifade ediliyor. Sözleşmede ayrıca gözaltı ve tutukluluk süresince işçi veya yakınlarına 2 bin lira 'sosyal yardım ödeme' yapılması öngörülüyor. Üstelik terör suçu da bu kapsam dışında tutulmuyor.

2- 'Kültür Merkezi' paravanı

HDP'li belediyelerin gündelik yaşantıyı etkilediği bir başka alan da Gençlik Merkezleri oldu. Hemen her bölgeye açılan merkezlerde çeşitli alanlarda kurslar verildiği görüldü. Gençleri hedef alan bu etkinlikler ile HDP'nin PKK'nın gençlik yapılanmasına mensup topladığı ortaya çıktı."HDP'den PKK'ya gittik"Gençlerin zihinlerini bulandıran ve PKK'ya yönlendiren etkinliklerin bir benzeri FETÖ kurumlarında görülmüştü. Dershaneler üzerinden FETÖ gençlerle iletişim kurmaya çalışmıştı.

3- Esnafa terör estirdi

PKK'nın terör destekçisi büyük kurumlarla kurduğu iletişimin alt kolunu HDP'li belediyeler oluşturdu. Küçük ölçekli firmaların PKK'ya yardım ve yataklık yapması noktasına aracı olan bu belediyeler, topladıkları bağışları da PKK'ya ulaştırdı.Terör yanlısı olmayan bölge esnafına PKK adına yaptırım gösteren HDP, büyük bir tehdit unsuru olarak bölge ekonomisi dondurdu.Öte yandan kar sağlayan işletmelere ait verileri de PKK'ya bildiren HDP'li belediyelerin açtıkları resmi kayıtları örgüt yöneticileriyle paylaştığı biliniyor.

4- Hendek terörünün resmi ayağı

HDP'nin seçimlerin ardından PKK'nın talimatı ile bölgede başlattığı 'hendekleşme' ve 'özerklik' terörü aylar boyunca bölge halkını bezdirdi. Sokakları savaş alanına çeviren PKK, lojistik anlamda tek desteği HDP'den aldı.Projelerin hayata geçirilmesi için kullanılması planlanan araçlar, hendeklerin kazılması için PKK'ya teslim edildi. Bu süreç boyunca halkın tepkilerine kulak tıkayan belediye başkanları, 'özerklik' söylemleriyle de PKK'nın hain planlarını resmi söyleme dönüştürmeye kalkıştı.Öte yandan kazılan hendeklerin kapatılması için operasyon başlatan güvenlik güçleri, PKK'nın hain tuzakları sonucu şehit düşmüştü.

5- Fahiş rakamlarla hizmet alımı

Belediyelerin 'hizmet alımı' yöntemi ile projelere imza atmasında kullanılan yöntem, HDP'li belediyelerde ise teröre destek kapısı olarak kullanıldı. Taşeron firmalar üzerinden yapılan işlemlerle belediye tarafından fahiş fiyatlar ödendiği ve bu rakamların PKK'ya kanalize edildiği ortaya çıktı.Bu belediyeler fotoğraftaki gibi bazen halka PKK için kan kustururken, bazı durumlarda ise ödenen fahiş fiyatların boşa gitmesi nedeniyle vatandaş için ödenek ayrılamadı.

6- PKK'ya yerel ve yasal dayanak

HDP ve uzantısı DBP, PKK'nın bölgede yapmak istediklerinin resmi uygulayıcısı oldu. Örneğin PKK, haraç alamadığı esnafa HDP üzerinden yaptırım uygulattı.Belediye binaları, PKK'nın lojistik deposu olarak kullanıldı ve PKK'lıların kent içindeki adresi haline geldi.Öte yandan vatandaşla iletişim haline olan HDP, PKK'nın söylemlerini açık açık dikta etmeye kalkıştı. Halktan destek görmeyen bu mesajların ardından terör örgütü, HDP'ye 'yaptırım' talimatları verdi.

İttifakın unutulmayacak örneği

Şırnak'ta 11 polisin şehit düştüğü PKK'nın bomba yüklü saldırısının altından HDP çıkmıştı. Saldırıda kullanılan 10 ton bomba yüklü kamyonun, HDP'li Cizre Belediyesi'ne ait olduğu görüşmüştü.