Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HDP'li Cengiz Çandar: YPG terör örgütü değildir

21 Kasım 2023 00:49:54
HDP milletvekili Cengiz Çandar, TBMM'de yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen YPG'nin 'terör örgütü olmadığını' savundu. Çandar, YPG'ye terör örgütü demenin 'Kürt karşıtlığı' olduğunu ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan HDP milletvekili Cengiz Çandar, YPG'nin terör örgütü olmadığını savundu.

'Değiller tabi'

Yaşananlara tepki gösteren AK Partili vekillerin, "Değiller mi?" şeklindeki sorusu üzerine Cengiz Çandar, "Değiller tabi" şeklinde yanıt verdi. Çandar, ABD destekli terör örgütünün, Türkiye ve Katar dışında hiç kimsenin tarafından 'örgüt' olarak kabul edilmediğini iddia etti.

CHP'nin özerklik vaadi

CHP'nin ittifak ortağı HDP'nin vekili Çandar, mayıs ayındaki genel seçimler öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecekleri desteğe karşılık 'anayasanın değiştirileceğini' söylemişti.

Çandar, "Yeni iktidar sahiplerine bazı şeyleri benimsetmekte bizim önemli bir rolümüz olur." diyen ve Suriye'de özerk bir Kürt devleti kurmak istediklerini açık açık söyleyen Çandar, "Dünyanın birçok ileri ülkesi böyle zaten. Türkiye'deki Kürtler Suriye'de öz yönetim bölgesinin oluşturulmasını istiyor" demişti. Çandar, bu konuda Kılıçdaroğlu ile mutabakata vardıklarını ifade etmişti.

Kaynak: Yenişafak