Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HDP'nin DAEŞ paranoyası

Şanlıurfa'da, seçim bildirisi dağıtan HDP'li bir grubun 'DAEŞ'e götülüyor' diye ihbar ettikleri çocukların kent merkezindeki Kuran kurslarına getirildikleri ortaya çıktı.
HDP'nin DAEŞ paranoyası
20 Ekim 2015 12:15:00
Şanlıurfa'da, seçim bildirisi dağıtan HDP'li bir grubun 'DAEŞ'e götülüyor' diye ihbar ettikleri çocukların kent merkezindeki Kuran kurslarına getirildikleri ortaya çıktı.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Şanlıurfa'nın Suruç çadır kentinde kaldıkları öğrenilen Suriyeli Kur'an kursu talebeleri hakkında gazetemize açıklamada bulunan AFAD Suruç Çadır Kent Müdürü Mehmethan Özdemir "Her Kur'an okuyan, bilen veya öğrenmeye giden DAEŞ'ci mi oluyor? HDP Müslüman çocuklarının Kur'an kursuna gitmekten daha normal bir şeyin olmadığını öğrenmelidir" şeklinde konuştu.

Kur'an talebelerine iftira

Şanlıurfa'da, seçim çalışması için bildiri dağıtan HDP'liler, otogarda Suriye plakalı 2 otomobilde çok sayıda çocuk ve yanlarında sakallı yetişkinler olduğunu görünce polise, 'çocuklar DAEŞ'e götürülüyor' ihbarında bulundu. Harekete geçen polis yaptığı incelemede Suriye savaşında anne ve babasını kaybeden çocukların Suruç'taki AFAD kampında kaldıkları ve izinli olarak kent merkezindeki ait Kur'an kurslarına getirildikleri ortaya çıktı.

HDP dine önyargılı bakıyor

HDP'nin daha önce de Suriyeli mültecilere 'Çadır kentlere gitmeyin hapishane gibi' diyerek Suriyeli mültecilerin AFAD kamplarına gelmesine engel olmak istediğini belirten Özdemir "Şimdi de Kur'an kursuna giden çocuk çocuklarımızın Kur'an öğrenmesine engel olmak istediler. Kur'an kursuna giden çocuklarımız Diyanet İşleri Başkanlığına ait resmi kurslarda eğitim görüyorlar. Müslüman çocuklarının Kur'an öğrenmesinden daha normal ne olabilir kiu2026 Ayrıca kendi araçlarıyla seyahat etmeleri de HDP'nin 'Çadır kentler hapishane gibiu2026" sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını bir kez daha ortaya koydu. Devletin her yaptığı hizmete muhalefet eden HDP'nin misafir ettiğimiz çocukların Kur'an öğrenimi görmesine ön yargıyla bakmasına şaşırmadık" şeklinde konuştu.