Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2446.61
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hedef, Erdoğan ve Türkiye

Gezi olayları ile başlayan, 17-25 Aralık sivil darbe girişimi ile devam eden, şimdi ise yeniden alevlendirilen terör olaylarının tek bir ortak hedefi var; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye.
Hedef, Erdoğan ve Türkiye
08 Eylül 2015 11:06:00
Gezi olayları ile başlayan, 17-25 Aralık sivil darbe girişimi ile devam eden, şimdi ise yeniden alevlendirilen terör olaylarının tek bir ortak hedefi var; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye.

Konu hakkında Milat'a konuşan uzmanlar, bu olayların bir biriyle bağlantılı olduğunu, hedefinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşürmek ve Türkiye'yi güçsüzleştirmek olduğunu vurguladı.

Kirli oyunları sahnede

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, egemen güçlerin ve vesayetçilerin Türkiye'nin büyümesini istemediğini ve bu nedenle de kirli oyunlarıyla sahnede olduklarını belirtti. "Türkiye büyürse, Batı küçülür" endişesinde olduklarını söyleyen Özdağ, Türkiye'yi zayıflatmak adına vesayetçileri, zaman zaman da cuntacıları kullandıklarını kaydetti. Son zamanlarda da PKK ve paralel yapıyı kullandıklarına dikkat çeken Özdağ, "Türkiye'nin ekonomik, teknolojik, siyasal ve kültürel olarak büyümesini engellemek istiyorlar. Egemen güçler, PKK "siyasal Kürtçülük", paralel yapı ve diğer uzantılarla Türkiye'de bir kaos ortamı oluşturmak istiyor. AK Parti üzerinden Türkiye'yi vurmak istiyorlar" dedi.

Hedefleri Erdoğan üzerinden Türkiye

Hedeflerinin ayrıca Erdoğan üzerinden Türkiye'yi vurmak olduğunu kaydeden Özdağ, sandıkta elde edemedikleri başarıyı sokakta kaos çıkararak tamamlamak istediklerini söyledi. Özdağ, "Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti şahsına Türkiye'den intikam almak istiyorlar. Bu oyunu bozmak elimizdedir. Halkla gelen halkla gider. Recep Tayyip Erdoğan'ı alaşağı edemezler. Belki Türkiye'nin gelişmesini geciktirirler ama büyük bedel öderler. Doğu, Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye'ye kan kaybettirmek istiyorlar. Bugün hem milletini, devletini ve dünyayı iyi tanıyan bir devlet erki var. Bu erk tecrübelidir bunlara pabuç bırakmayacaktır" dedi.

Organize bir oyun içerisindeler

CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin büyük bir oyun içerisinde olduğunu belirtti. Türkiye'nin gelişmesini engellemek için zarar verebilecek operasyonların içerisinde bulunanları milletin gördüğünü söyleyen Sayan, "Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, MİT krizinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beraber hareket edenler, koalisyona engel olanlar bugünde Erdoğan düşmanlığıyla Türkiye'yi kaosa sürüklemek istiyor. Dün Hürriyet'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini çarpıtması ve Kılıçdaroğlu'nun ardından tweet paylaşması bile Türkiye'nin ne kadar büyük bir saldırının, organize bir oyunun içerisinde olduğunu göstermektedir. Halkı yanıltmak için oynanan oyunlara biz artık yabancı değiliz" diye konuştu.

Varlığımızdan iğreniyorlar

Yazar İlhami Işık ise Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin kinlerini net bir dille ortaya koyduklarını ifade etti. Medyada, bölgesel ve uluslararası ilişkilerde ahlak sınırlarını aştıklarını belirten Işık, kirli oyunların artık gözümüzün önünde gerçekleştiğini söyledi. Işık sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yaşam hakkı, düşünce özgürlüğü diye Gezi hareketini başlatanlar bugün bizim varlığımızdan, yaşamamızdan iğreniyorlar. Düşüncelerimiz hürriyetimiz, etnik yapımız, mezhebimiz ne olursa olsun hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Ama bu ülkeyi bir ateş çemberine dönüştürmek isteyenler bu ülkeye ait değillerdir. Erdoğan'ı düşürmek için çabalayanlar kinlerini, ahlaksız bir şekilde ortaya koyuyor. Her ne kadar kendilerini özgürlük, hukuk, yaşam biçimi, mağduriyet üzerinden ifade etseler de yaptıkları açık ve net bir saldırıdır. Bu kadar kaba bir faşist saldırıyla karşı karşıyayız" dedi.

Allah belanı versin PKK

Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. TSK'nın "Saldırıda şehit ve yaralılar var" dediği saldırıya Gülben Ergen'in tepkisi çok sert oldu. Gülben Ergen, Twitter hesabı üzerinden, "Allah belanı versin PKK! Kökün kurusun PKK! Allah'sız! İnsafsız! Vicdansız! Bu topraklar senin olamayacak, cinayetler yakanı bırakmaz PKK!" diyerek tepki gösterdi.