Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.04
Gram Altın
2468.40
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hedef Türkiye'yi 25 parçaya bölmek

PKK'nın yeni bir provokasyona hazırlandığını belirten ÇOGEV-DER Başkanı Galip İlhaner, "PKK, Türkiye'de 20-25 bölgeli ve Kürdistanlı harita ilan etmeye hazırlanıyor" dedi.
Hedef Türkiye'yi 25 parçaya bölmek
18 Ocak 2016 01:00:00
PKK'nın yeni bir provokasyona hazırlandığını belirten ÇOGEV-DER Başkanı Galip İlhaner, "PKK, Türkiye'de 20-25 bölgeli ve Kürdistanlı harita ilan etmeye hazırlanıyor" dedi.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusunda sokaklara çukurlar kazarak Kürt halkına zulmeden terör örgütü PKK sözde 'Kürdistan' haritası ilan etmeye hazırlanıyor. Sokak eylemleri ile halkı evlerinden zorla çıkaran, sivilleri öldüren, cami ve okulları yakan PKK'ya halk isyan etmeye başladı. Devletin yanında yer alan bölge halkı, birlik beraberlik mesajı vererek terör örgütünün bitirilmesini istiyor.

HDP destek veriyor

PKK'nın ilan edeceği sözde 'Kürdistan' haritasını değerlendiren ÇOGEV-DER Başkanı Galip İlhaner, "PKK ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Türkiye'deki 20-25 bölgede 'Kürdistan bölgesel yönetimi' haritası üzerinde çalışıyorlar. PKK ve DBP açıklayacakları harita üzerinde 'Türkiye Kürdistan Bölgesel Yönetimi' haritasında, hangi il ve ilçelerin olacağının son kararı konusunda ihtilafa düşmüş durumdalar. Büyük ihtimalle PKK'nın çizdiği harita kabul edilecektir. PKK'nın eyalet haritası ile kalkınma ajansları haritasını uzlaştırmaya çalışıyor. Haritanın ilanı yine PKK'nın yarı legal eş kurumları; HDP, DBP, DTK, HDK tarafından açıklanacaktır" dedi.

Hedef dış güçlerin Türkiye'ye müdahalesi

"PKK, özerklik isteklerinin normal şartlar altında kabul edilmeyeceğini biliyor" diyen İlhaner, "Özerklik ilan edebilecekleri ortamı oluşturarak dış müdahaleye (BM, NATO, RUSYA) zemin hazırlamanın peşinde. Suriye'deki PYD kantonları PKK'ya örnek oluşturdu. PKK bölgede sıkıyönetim şartları oluşturmak ve kaos ortamına NATO benzeri dış güçlerin müdahalesini tartışılır hale getirmek istiyor. PKK, IKBY'de 'Hedef Barzani' projesinden vazgeçmediği gibi Türkiye'de de 'Hedef Erdoğan ve Serhıldan' projesinden vazgeçmiş değil. Türkiye'nin ve IKBY'nin Suriye ve Ortadoğu tutumundan rahatsız olan ülkeler PKK'nın Türkiye ve IKYB hedeflerine ulaşması için büyük destek veriyor" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa demek PKK'nın tasfiyesi olur

HDP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kast ederek 'seni başkan yaptırmayacağız' demesinin perde arkasındaki nedenini anlatan İlhaner, "PKK, yeni sivil anayasaya ve başkanlık sistemine karşı elinden geleni yapacaktır. Çünkü yeni anayasa ve başkanlık sistemi demek PKK'nın tasfiyesi demek olacaktır. Hele Erdoğan'ın başkan olması demek PKK'nın bitişini çok hızlandıracaktır. PKK bunu bildiği için yarı legal emir eri HDP'ye yeni anayasa ve başkanlığa karşı çıkması talimatını verdi. PKK 'Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağız' çıkışıyla da HDP üzerinden CHP, FETÖ ve marjinal sol grupların desteğini almayı amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Kürt çocukları PKK'dan kurtarılmalı

PKK'nın şehir terörizmi dolayısıyla eğitim-öğretimin neredeyse durma noktasına geldiğini belirten İlhaner, "PKK, yüzünden çatışmaların çıktığı yerlerdeki öğrenciler için bölgedeki güvenli yerlerde eğitim-öğretim ve rehabilitasyon merkezleri kurulmalıdır. Özellikler aylardır çatışmaların sürdüğü ilçe ve mahallelerdeki çocuklar PKK'dan kurtarılmalıdır. Devlet bunu 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla yapması lazımdır" dedi.