Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2401.62
BIST 100
10268.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hedefte AK Partili Kürt siyasetçiler var

Son dönemlerde PKK'ya karşı gerçekleştirilen başarılı operasyonlar, örgütü iyice köşeye sıkıştırdı. Terör uzmanları PKK'nın çıkış olarak Ak Partili eski ve yeni siyasetçilere suikast planlarını eyleme dönüştüreceğini söylediler.
Hedefte AK Partili Kürt siyasetçiler var
16 Eylül 2016 09:01:00
Son dönemlerde PKK'ya karşı gerçekleştirilen başarılı operasyonlar, örgütü iyice köşeye sıkıştırdı. Terör uzmanları PKK'nın çıkış olarak Ak Partili eski ve yeni siyasetçilere suikast planlarını eyleme dönüştüreceğini söylediler.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Görevinden uzaklaştırılan terör örgütü sempatizanı öğretmenler için harekete geçmeyi planlayan PKK'nın bugüne kadar hiç olmadığı eğitim boylotuna hazırlandığı belirtildi. Okulları insan kaynağı merkezi olarak gören PKK'nın, bölgedeki öğretmenleri hedef alacağı vurgulanıyor. Ak Parti hükümetinin sivil ve askeri alanlarda aynı anda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar karşısında PKK'nın çaresiz kaldığını belirten istihbarat kaynakları "PKK'nın Ak Parti'de siyaset yapan Kürt liderlerie suikast planlarını eyleme dönüştürmeye hazırlandığını aktararak, bölgede HDP ve PKK'nın oyunlarını boşa çıkaran, istihdam imkanları oluşturan siyasi liderlerin hedefte olduğuna dikkat çekildi.

Büyük Eğitim Boykotu Hazırlığı!

Bölgedeki istihbarat kaynaklarından gazetemize yapılan açıklamada "PKK bölgede marjinalleştikçe tam manası ile çıldırdı. Kürtlerin desteğini kaybettikçe sokağa çıkın talimatları da halk tarafından karşılık bulmuyor. PKK tarihinin en kapsamlı eğitim boykotuna çağrı yapmaya hazırlanıyor. Bu sefer boykota uymayan öğretmenleri de açıktan tehdit edecek. Özellikle kırsal kesimdeki öğretmenler hedef alınacaktır. Bu planda bölgeye ataması yapılacak öğretmenlerin terör sebebiyle görev yerine gelmemesini planlayan PKK bu öğretmenler yerine kendi militanlarını atayacak. PKK tam bir çılgınlık halinde çünkü Kürtleri her geçen gün kaybediyor. Marjinalleştikçe de özellikle de Kürtleri cezalandırma yoluna gidecektir" ifadelerine yer verildi.

HDP'yi de cezalandırabilirler

Daha önce çözüm sürecinde Öcalan'ın muhatap alınmasından rahatsız olan terörist başları Cemil Bayık ve Murat Karayılan Türkiye karşında çaresiz kalınca yeniden bir çözüm süreci başlatmak ve Öcalan'ı muhatap kabul ettirmeye çalışacağı vurgulandı. Kandil'deki son toplantılarında terör örgütünün en üst yönetimi olan KCK yönetimi, Öcalan'ın yeniden muhatap alınması için PKK ve HDP'ye ortak eylem, gösteri ve grev emri verdi. PKK ve HDP "Öcalan özgür kalana dek" gibi hayalperest söylemlerle eylemler yapacaklar. HDP ise bu kez de başarılı olamaz ise cezalandırabilir.