Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

''Herkesin içinde bir sanatkâr yatıyor''

Ressam İlhami Atalay ve Cemal Toy atölyelerindeki genç sanatçıların çalışmalarının yer aldığı Küratörlüğünü Binnur Feyizli’ nin, koordinatörlüğünü ise Selvigül Kandoğmuş Şahin’in gerçekleştirdiği karma resim sergisinin açılışı 11 Mayıs Cumartesi günü yapıldı.
''Herkesin içinde bir sanatkâr yatıyor''
15 May 2019 11:23:00
Ressam İlhami Atalay ve Cemal Toy atölyelerindeki genç sanatçıların çalışmalarının yer aldığı Küratörlüğünü Binnur Feyizli’ nin, koordinatörlüğünü ise Selvigül Kandoğmuş Şahin’in gerçekleştirdiği karma resim sergisinin açılışı 11 Mayıs Cumartesi günü yapıldı.

Üsküdar Abbara Kahve'deki açılışa, ressam İlhami Atalay, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve sergide eserleri bulunan atölye öğrencilerinin yanı sıra sanatseverler katıldı. Ressam İlhami Atalay, öğrencilerinin eserlerinin sergilenmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Ben onlara eğitim sürecinde güzel görmeyi, sevmeyi, dünyaya aşkla bakmayı, soyut düşünebilmeyi, doğru görebilmeyi öğrettim. Renkleri tanıttım. Bu kadar kısa bir süre içinde bu kadar başarılı çalışmalar yapmaları gerçekten takdire şayan." dedi. "Herkesin içinde bir sanatkâr yatıyor" diyerek öğrencilerinin heyecanından ve coşkusundan bahsetti. Kısa bir süre olmasına rağmen hepsinin başarılı bir performans sergilediğini belirterek, çok mutlu olduğunu ifade etti. Ve onlarla her zaman gurur duyduğunu belirtti. Sanatın halk seviyesine inmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, "Sanat kutsallaştırıldığı için insanların seviyesine inmiyor. Oysa herkesin içinde bir sanatkar yatıyor. Herkesin içindeki sanatkarı keşfetmesi için öğrencilerime telkin verdim. Yani bir şeyi aşkla yapmalarını öğrettim ben onlara, sevgisiz hiçbir şeyin olmayacağını anlattım. Severek, heyecan ve samimiyetle yapılan çalışmaları da sergide görüyorsunuz zaten" ifadelerini kullandı. Atalay, sergide 5-6 ay gibi kısa sürede, yeni resim yapmaya başlayanlarla beraber görsel sanatlar alanında eğitim almış donanımlı sanatçıların eserlerinin yer aldığına dikkati çekerek, klasik çalışmalardan, soyut çalışmalara kadar pek çok kompozisyonun görülebileceğini dile getirdi.

"Hocamız bize 'kendinizi aşın' diyerek güven veriyor" Sergide eseri bulunan öğrencilerden aynı zamanda yazar, Selvigül Kandoğmuş Şahin ise İstanbul Tasarım Merkezi'nde, ressam Cemal Toy'un atölyesinde resim yapmaya başladığını belirterek, resim sanatında belli bir aşamaya geldikten sonra İlhami Atalay'ın atölyesine geçtiğini ifade etti. Şahin 20 öğrencinin 50'ye yakın eserinin sergileneceğini aktararak, "Öğrencilerin arasında görsel sanatlar alanında eğitim alan, grafikerler, mimarlar, tasarımcılar, tezhip sanatçıları, gibi çok değerli arkadaşların olduğunu gerçekten donanımlı bir toplulukla güzel bir çalışma ortaya koyduklarını belirtti. Süreç devamlı gelişerek devam etti. Karakalem, yağlı boya ve akrilik gibi çalışmalar yaptık. Hocamız da zaten bize sürekli 'kendinizi aşın' diyerek güven vererek, kendimizi ve sanatımızı keşfetme noktasında mihmandarlık yaptı" dedi. Sergide 5 eserinin bulunduğunu ifade eden Şahin, çalışmalarının "Bahar" ve "İstanbul" temalı olduğunu ve "İstanbul" temalı çalışmalarıyla nasip olursa kişisel bir sergi açmak istediğini söyledi

Sergi, 30 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek. Sergide Eseleri Bulunan Sanatçılardan bazıları : Ömer Öztürk, Ayşe Şeref, Hümeyra Yorgancı, Nuray Yüksel,Büşra Yurtseven, Esra Tavşancı,Nurdan Güler,Elif Tarakçı, Şerife Aktaş,Neslihan Koçak, Saliha Aydın,Leyla Tunalı, Büşranur Bakır,Leyla Tunalı,Nurten Çatkal ,Derya Şener Şener Taman, Büşranur Bakır,Canan Demirgil,