Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2473.52
BIST 100
10458.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Honda CR-V hibrit  hangi modda gideceğini bilir

1999 yılında Avrupa’yı, 2007 yılında da Türkiye’yi ilk defa hibrit teknolojisiyle tanıştıran marka olan Honda, yeni CR-V hibrit modeliyle yine bir ilki gerçekleştirdi. CR-V hibrit, Honda’ya özgü i-MMD teknolojisine sahip motoruyla mümkün olan en yüksek verimlilikte elektrikli, hibrit ve benzinli sürüş olmak üzere üç farklı mod arasında hız durumuna göre otomatik geçiş yapıyor.
Honda CR-V hibrit  hangi modda gideceğini bilir
22 Temmuz 2019 09:56:00
1999 yılında Avrupa’yı, 2007 yılında da Türkiye’yi ilk defa hibrit teknolojisiyle tanıştıran marka olan Honda, yeni CR-V hibrit modeliyle yine bir ilki gerçekleştirdi. CR-V hibrit, Honda’ya özgü i-MMD teknolojisine sahip motoruyla mümkün olan en yüksek verimlilikte elektrikli, hibrit ve benzinli sürüş olmak üzere üç farklı mod arasında hız durumuna göre otomatik geçiş yapıyor.

FIRAT İPEK - İSTANBUL

Honda Türkiye ekibi, yeni CR-V hibrit modelini tanıtmak için İstanbul Beşiktaşta otomotiv basınıyla bir araya geldi. Türkiyede 450 bin TL fiyatla satışta olan Honda CR-V Hybrid modelinin temelini Hondanın 2025 yılı Elektrikli Vizyon stratejisi kapsamında geliştirilen i-MMD (Akıllı Çok Modlu Sürücü) teknolojisi oluşturuyor. Honda CR-V Hybrid, bu teknolojiyi kullanarak yola çıkan ilk araç olarak dikkat çekiyor. i-MMD teknolojisindeki hibrit sistem, 2,0 litre hacimli i-VTEC Atkinson döngüsüne sahip benzinli motor ve biri elektrik jeneratörü olmak üzere iki adet elektrik motorunun bir arada kullanılmasını sağlıyor.

Yüksek verimlilik

Honda CR-V Hybrid, şehir içi sürüş koşullarında mümkün olan yüksek verimlilik seviyesini sunmak üzere Elektrikli Sürüş Modu ile Hybrid Sürüş Modu arasında geçiş yapıyor. Hibrit sürüşte, akünün jeneratör motoru üzerinden şarj edilebilmesi için benzinli motordan gelen fazla güç yönlendirilebiliyor. Benzinli Sürüş Modu ise otoyol gibi daha yüksek hızlardaki sürüşler için yüksek verimlilik sağlıyor.

Ortalama hızlarda sürüşün yarısından fazlasını Elektrikli Sürüş Modunda gerçekleştiren CR-V Hybrid, diğer yandan daha yüksek hızlarda sürüşün üçte birini Elektrikli Sürüş Modunda gerçekleştiriyor. i-MMD teknolojisinin işletim sistemi, sürücünün herhangi bir müdahalesine gerek olmaksızın sürüş koşullarına bağlı olarak sürüş verimliliğini mümkün olan en üst seviyeye çıkartmak üzere sürüş modları arasında ne zaman geçiş yapması gerektiğine karar veriyor.

2,0 litre hacimli motora sahip

Honda CR-V Hybridin yüksek verimlilik sağlayan 2,0 litre hacimli i-VTEC Atkinson döngüsüne sahip benzinli motoru, iki elektrik motoru ve lityum-iyon bataryadan oluşan sistemi 184 PS güç ve 315 Nm tork üretiyor. Geleneksel şanzımana olan ihtiyacı da ortadan kaldıran i-MMD teknolojisi, sabit oranlı tek dişli hareketli parçalar arasında doğrudan bir bağlantı oluşturularak daha yumuşak bir tork aktarımı sağlanıyor. Tork üretiminin sürekli ve mümkün olduğunca homojen bir şekilde aktarılması sayesinde hangi güç kaynağının kullanımda olduğu, hangi güç kaynağının devreden çıkıp diğerinin devreye girdiği anlaşılmıyor.

Tsumura: i-MMD motor teknolojisiyle yeni bir dönem başlatıyoruz

Honda CR-V Hybrid için düzenlenen toplantıda Hondanın bugüne kadar dünyada 3 milyona yakın hibrit araç sattığını belirten Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, CR-V Hybrid modelimizi bizim 2030 global vizyonumuz kapsamında çok önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz. Ve ilk defa CR-V Hybridte kullandığımız i-MMD motor teknolojisi ile yeni bir dönem başlatıyoruz dedi. Tsumura, Türkiye'de hibrit araçların algılanması hızla arttı. 2016 ve 2018 sonuçlarına göre, hibrit araç seçeneğini düşünenlerin oranı yüzde 18'den yüzde 34'e yükseldi diye konuştu.

Kılıçer: CR-V hibrit klasik hibrit araçlardan oldukça farklı

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Honda CR-V Hybrid, elektrik motoru devredeyken benzinli motorun elektrik üretmesini sağlayan bu teknoloji sayesinde yakıt ve elektrik enerjisini en verimli şekilde kullanmayı sağlıyor. Elektrikli Sürüş, Hybrid Sürüş ve Benzinli Sürüş olmak üzere üç farklı sürüş modu arasında otomatik olarak geçiş yapılmasını sağlayan i-MMD teknolojisi, sürücünün sürüş modları arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu da Honda CR-V Hybridi klasik hibrit araçlar arasında farklı kılıyor değerlendirmesinde bulundu.