Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.13
Gram Altın
2473.22
BIST 100
10194.07
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

HÜDA PAR binasına saldıran katilin ifadesi ortaya çıktı 'iyi çocuklardı'

Türkiye'yi yasa boğan HÜDA Par Adana İl BaşkanlığIna gerçekleştirilen bıçaklı saldırının katil zanlısının emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı.
HÜDA PAR binasına saldıran katilin ifadesi ortaya çıktı  'iyi çocuklardı'
25 Temmuz 2023 12:06:55
Türkiye'yi yasa boğan HÜDA Par Adana İl BaşkanlığIna gerçekleştirilen bıçaklı saldırının katil zanlısının emniyetteki ilk ifadeleri ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR Adana İl Binasına gerçekleştirilen bıçaklı saldırının faili yakalanırken Emniyetteki ilk ifadesine ulaşıldı.

İl sekreteri Sacit Pişgin'in hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının failinin ilk ifadesinde, "Sık sık sokakta görürdüm ve selamlaşırdık. İyi çocuklardı. ifadesini kullandı.

Türkiye'yi yasa boğan elim hadiseye bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuuluşları tepki gösterirken emniyet titiz çalışmalar sonucunda katil zanlısını kameralardan tespit ederek yakaladı.

"İçimdeki ses 'Git, bunları öldür' dedi"

Katil zanlısı olaya ilişkin emniyete verdiği ifadesinde, "Olay günü evde otururken, içime bir his doğdu. İçimdeki ses 'Git, bunları öldür' dedi. Bıçakla parti binasına gittim. İçeriye girdiğimde oturuyorlardı. Ben de olayı gerçekleştirdim." dedi.

Olaya ilişkin geniş tahkikat sürdürülürken olayın farklı boyutlarının olup olmadığı emniyet birimleri tarafından araştırılıyor.

Olay nasıl olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Adana'da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Salih Demir ve İl sekreteri Sacit Pişgin'in parti binasında bulunduğu sırada binaya biçakla giren saldırgan Salih Demir ve Sacit Pişgin'i yaralarken, Pişgin tüm müdahalelere rağmen kurtulamamıştı.

Olayın ardından bir çok siyasi parti yaşanan vahim hadiseyi kınarken HÜDA PAR'a taziyelerini iletmişti.

Olayın ardından HÜDA PAR tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti:

"Adana İl Başkanlığımıza alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı bir saldırıya maruz kaldı. Ne yazık ki, Sacit Pişgin saldırı sonrasında hayatını kaybetti. Şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Bu haince saldırıda yaşamını yitiren kardeşimizin katillerini ve bu olayın arkasındaki zalimleri lanetliyoruz. Olayın bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz."

İl sekreteri Sacit Pişgin kimdir?

Sacit Pişgin Hüda Par Adana İl Başkanlığına İl Sekreteri olarak görev yapıyordu. Sacit Pişgin bıçaklı saldırgan tarafından öldürüldü.

Adana'da dünyaya gelen Sacit Pişgin ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Adana'da tamamladı.

Siyasete genç yaşlarda atılan Sacit Pişgin, Hüda Par gençlik kollarında uzun süre görev yaptı.

Sacit Pişgin, Adana'da dünyaya gelmiş ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini yine Adana'da tamamlamıştır. Genç yaşlarda siyasete atılan Pişgin, uzun süre Hüda Par gençlik kollarında görev yapmıştır. Ayrıca, Peygamberimiz Sevdalıları Adana il koordinatörü olarak da görev almıştır ve bir süre gazetecilik yapmıştır.Gazetecilik kariyeri boyunca, bölgede İLKHA'da muhabirlik yapmış ve Mardin Life gibi yerel gazetelerde köşe yazarlığı görevinde bulunmuştur. Ayrıca, uyuşturucunun zararları konusunda gençleri bilgilendirici faaliyetlerde de bulunmuştur. Kendisi, toplumda farkındalık oluşturan ve gençler arasında bilinçlenmeyi sağlamak için çaba harcayan önemli bir kişi olarak bilinmektedir.