Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2390.14
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Hürriyet'in Abdullah Gül haberi balon çıktı

Hürriyet'in Taha Akyol kaynaklı 'Gül siyasete dönmeyecek' haberi yalan çıktı.
Hürriyet'in Abdullah Gül haberi balon çıktı
10 Mart 2015 16:35:00
Hürriyet'in Taha Akyol kaynaklı 'Gül siyasete dönmeyecek' haberi yalan çıktı.
Bugün Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği 'Gül: Aday değilim' haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.
Kurucu İrade isimli Twitter hesabından yapılan açıklamayı Abdullah Gül'ün danışmanlarından Osman Cangal da retweet yaptı.
Hesaptan yapılan açıklama şöyle;
-Yazar @Taha__AKYOL'un 11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün aday olmayacağına dair ifadeleri tamamen kişisel görüşlerinden ibarettir.
-Bu nedenle @Taha__AKYOL'un görüşleri sadece kendisini bağlamaktadır ve Sayın Gül adaylık konusunda kararını istişareler sonucu verecektir.
-Sayın @Taha__AKYOL da dahil olmak üzere tüm taraflar, Sayın Gül'ün kırk yıllık davasının ve milletinin hizmetinde olduğunu bilmelidir.
TAHA AKYOL 'KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAK' DEMİŞTİ
Gazetede yer alan haberde şöyle denilmişti;
11. Cumhurbaşkanı Gül 2015 seçimlerinde milletvekilliği için aday olmuyor. Gül'ün geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla kamuoyu gündemine giren milletvekili adaylığı konusunda yakın çevresine kesin bir dille "aday olmayacağım" dediği öğrenildi. Öncelikle, Gül'ün Çankaya'dan ayrıldıktan sonra milletvekili olmak gibi bir tasavvurunun olmadığı, adaylık tartışmalarının kendisinin dışında ortaya çıktığı biliniyor.
FARKLI KULVAR İSTİYOR
Ayrıca Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde "kapısı herkese açık, birleştirici" bir görev yaptıktan sonra bundan sonraki dönemde kendisine farklı bir kulvar çizmek istediği anlaşılıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu imajıyla ulusal ve uluslararası platformlarda gerektiğinde görüşmeler yapan, görüş açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir devlet adamı olarak çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor.
Kaynak: Haber7