Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2425.02
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan devasa hizmet: Metrobüste duş!

24 Ağustos 2023 14:17:38
Göreve gelmeden önce ulaşım hakkında birçok vaat veren İmamoğlu, belediye başkanlığına geldikten sonra ulaşım çilesini ikiye katlayarak İstanbullulara son rezaletle pes dedirtti.

İstanbul'da ulaşım konusunda sıkıntı yaşatan Ekrem İmamoğlu yönetiminde, arızalanan metrobüslerin haberleri artık alışılmış bir durumdu. Ancak son olarak sosyal medyada yayılan bir video, durumun ne kadar vahimleştiğini gözler önüne serdi. Videoda, seyir halindeki metrobüsün tavanından akan suların koltukları ıslattığı görülüyor, bu da kullanıcıların tepkisini çekip ve dalga konusu oldu.

Videoya gelen tepkilere karşın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, yeni metrobüslerle ilgili attığı tweeti alıntılayarak "Büyükşehir sorunsuz çalışıyor" ifadesiyle paylaşım yaptı.

Metrobüs tavanından su akıyor

Göreve gelmeden önce özellikle ulaşım hakkında türlü vaatler veren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullunun ulaşım çilesini her geçen gün daha da artırdı.

Bozuk metrobüsler, yolda kalan, kaza yapan İETT otobüsleri, seferi iptal edilen metrolar derken gelen son görüntüler şok etti.

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan görüntülerde seyir halindeki metrobüsün koltuklarının tavandan akan su ile sırılsıklam olduğu görüldü.

ibb_ab6a991b0553dc0b80a913eb514b1370.JPG

Ekrem İmamoğlu’nun siyasi kariyeri

KKTC’deki lisans eğitimi sırasında kaleciliğini yaptığı Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü’ndeki arkadaşları vesilesiyle sosyal demokrasiyi tanıyan İmamoğlu, babasının etkisiyle 1990'ların başında bir yıl süreyle Anavatan Partisi'nin gençlik kollarında görev aldı.

2000’li yılların başında siyasi görüş olarak CHP’ye yaklaştı. Atatürkçü düşünceleri vesilesiyle 2004 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'den Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'na aday olması için kendisine yapılan teklifi Trabzonspor’daki yöneticiliği gerekçesiyle reddeden İmamoğlu, Ekim 2008’de CHP üyesi olduktan sonra 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu fakat partisi tarafından aday gösterilmedi.

16 Eylül 2009'da CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na atandı. kısa sürede ilçe teşkilatını baştan yapılandırdı ve 27 Aralık 2009'da yapılan CHP Beylikdüzü İlçe Kongresi'nde seçilen ilk ilçe başkanı oldu.

İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olduğu dönemde partisinin ilçe halkıyla iletişimini artırmak için Dayanışma Evleri kurdu,konser ve sergi gibi kamusal etkinlikler düzenledi; halka sosyal yardımlar dağıtılmasını sağladı; kadın kolları ile gençlik kollarını genişletti ve ilçedeki okulların tadilatının yapılmasını sağladı. Bu dönemde ilk seçim deneyimini 2010 Türkiye anayasa değişikliği referandumunda yaşadı ve partisinin yaptığı çalışmaların da etkisiyle referandumda ilçe halkının yüzde 54'ü "hayır" oyu verdi; böylelikle İstanbul'da belediye yönetimi AK Parti'de olduğu halde referandum sonucu "hayır" çıkan tek ilçe Beylikdüzü oldu. 2011 Türkiye genel seçimlerinde ise CHP, bir önceki seçime kıyasla oylarını 8 puan artırarak ilçede en fazla oyu alan parti oldu.

İmamoğlu, 18 Mart 2012'de yapılan CHP Beylikdüzü ilçesi 2. kongresinde yeniden ilçe başkanı seçildi.