Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İBB Şehir Hatları yaz tarifesine geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'nda, 17 Haziran-8 Eylül tarihlerinde yaz tarifesi uygulanacak.
İBB Şehir Hatları yaz tarifesine geçiyor
10 Haziran 2024 14:01:04
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'nda, 17 Haziran-8 Eylül tarihlerinde yaz tarifesi uygulanacak.

Haber: Yunus Akseki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, yaz tarifesindeki yolcu yoğunlukları dikkate alınarak yeni düzenlemeler yapıldı ve bazı hatlardaki sefer sayıları artırıldı.

Beşiktaş-Adalar Hattı'nda, 2023 yaz tarifesine göre 2 yeni sefer eklenirken, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı'nda hafta sonu ve resmi tatil günlerini kapsayacak şekilde 2 ek sefer daha yapıldı.

Aşiyan-Anadoluhisarı-Küçüksu Hattı'na 1 yeni sefer, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı Hattı'na ise geçen yıldan farklı olarak Anadolu Kavağı-Poyraz ve Poyraz-Anadolu Kavağı olarak 2 sefer daha eklendi.

Şehir Hatları'nın toplu deniz ulaşımının payını artırma hedefi doğrultusunda 2019 sonu ile 2023 arasında açtığı 10 yeni hat (Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu Ring Hattı, Beykoz Sarıyer Hattı, Aşiyan-Üsküdar Hattı, Kadıköy-Haliç Hattı, Beşiktaş-Haliç Hattı, Bostancı-Moda-Karaköy-Kabataş Hattı, Maltepe-Adalar Hattı, Bostancı-Adalar Ring Hattı, Çengelköy-Kabataş Hattı, Ortaköy-Beşiktaş-Eminönü Hattı) yaz tarifesinde de hizmet vermeye devam edecek.

Gece seferleri ve Boğaz Turları

Yaz tarifesi boyunca Adalar Hattı'nın hizmet vermeye devam edeceği duyuruldu. Kabataş-Adalar, Adalar-Beşiktaş ve Bostancı-Adalar Ring Hatlarına ek olarak, Bostancı-Büyükada-Sedef Adası Hattı da yaz boyunca aktif olacak.

Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada Hattı'ndaki seferlerin de devam edeceği belirtildi.

Bostancı-Adalar Ring Hattı'nda günlük seferlerin devam edeceği, Kadıköy-Karaköy-Beşiktaş Hattı'nda ise cuma ve cumartesi geceleri uygulanan gece seferlerinin yaz boyunca süreceği açıklandı.

Ayrıca, Şehir Hatları'nın yaz klasiği olan her cumartesi düzenlenen Mehtap Turları'nın yaz boyunca devam edeceği bildirildi. Mehtap gezileri, Bostancı-Kadıköy-Eminönü-Üsküdar-Beşiktaş-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı hattında gerçekleştirilecek.

Boğaz Turları'nın da hizmette olacağı belirtilerek, "Uzun Boğaz Turu" ve "Kısa Boğaz Turu" olarak yapılan her iki turun günde bir kez gerçekleştirileceği duyuruldu. Kısa Boğaz Turu'nun resmi tatil ve bayramlarda günde 2 kez yapılacağı belirtildi.

Yaz tarifesi kitapçığına, Şehir Hatları iskelelerinden, şirketin internet sitesi, mobil uygulaması ve sosyal medya hesaplarından, Alo 153 Çözüm Merkezi'nden ulaşılabileceği vurgulandı.

VF kat sağ