Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İBB tamir edemediği yürüyen merdiveni komple kapattı

İstanbul'daki CHP'li İBB yönetimi, işlevsiz hale gelmiş yürüyen merdivenler için ilginç bir çözüm yolu buldu. Çalışmayan yürüyen merdivenler duvar panelleri ile kapatılarak sorunun tamamen üstesinden gelindi.
İBB tamir edemediği yürüyen merdiveni komple kapattı
20 Eylül 2023 15:19:32
İstanbul'daki CHP'li İBB yönetimi, işlevsiz hale gelmiş yürüyen merdivenler için ilginç bir çözüm yolu buldu. Çalışmayan yürüyen merdivenler duvar panelleri ile kapatılarak sorunun tamamen üstesinden gelindi.

Otobüslerin arızalandığı, metrobüslerin tutuştuğu, metroların yolda kaldığı İstanbul’da toplu ulaşım kaosa dönerken, bir diğer problem ise yürüyen merdivenlerde yaşanıyor.

Bozuk merdivene kökten çözüm

Metro ve metrobüs hatlarına bağlanan duraklarda araçlara kolay erişim için hayata geçirilen yürüyen merdiven uygulaması, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ağır yük oldu.

Çalışmayan yürüyen merdivenler nedeniyle dik yokuşlarda merdiven tırmanmak zorunda kalan İstanbullular şikayetlerini İBB yönetimine iletiyordu. Medyaya da yansıyan bozuk merdiven vakaları üzerine İBB çözümü tuhaf bir yöntemde buldu.

merdiven_3c326a3d95f6dbd2adc4467ea93e81f9.jpg

İBB’den merdivenlere duvar örme formülü

İBB, tamir edemediği yürüyen merdivenlerin atıl durumunu gözlerden kaçırmak için önüne duvar örme formülünü geliştirdi.

Bağcılar’da M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı’nda aylardır bozuk olan yürüyen merdivenler komple kapatıldı. Yürüyen merdivenlerin başlangıç noktasına duvar paneli çekildi. Duvar paneline bir de kapı boşluğu oluşturuldu. “Oda” süsü verilen duvarla birlikte bozuk yürüyen merdiven görüntüsü kapatılmış oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yaşamı

Türk iş insanı ve siyasetçidir. Haziran 2019'dan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İmamoğlu, 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterildiği 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 17 Nisan 2019 tarihinde seçimi kazanıp göreve başlasa da, AK Parti'nin itirazları ve Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararlar sonucu İstanbul seçimleri iptal edildi. İmamoğlu ise 6 Mayıs 2019 tarihinde görevden alındı. 23 Haziran'da yenilenen seçimi de büyük bir halk desteğiyle kazanan İmamoğlu, 27 Haziran 2019 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladı.

İmamoğlu, 4 Kasım 2019 tarihinde yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile yargılanıyordu. 14 Aralık 2022 tarihinde mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.[6] İstinaf ve Yargıtay aşamalarında bu hapis cezası kararı kesinleşirse Ekrem İmamoğlu, TCK 53. madde kapsamında seçme ve seçilme haklarından yoksun kalacaktır.