Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2433.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İbn-i Sina bin yıl önce faydalarını yazmış

Kahvaltılarda keyifle yediğimiz zeytinin yaprakları da kendisi kadar değerlidir, hatta bazı durumlarda daha fazla fayda sağlayabilir. İbn-i Sina'nın eski reçetelerinde bile yer bulan zeytin yaprağı, özellikle diyabet hastalarına doğal bir destek olarak öne çıkmaktadır.
İbn-i Sina bin yıl önce faydalarını yazmış
16 Ağustos 2023 13:16:54
Kahvaltılarda keyifle yediğimiz zeytinin yaprakları da kendisi kadar değerlidir, hatta bazı durumlarda daha fazla fayda sağlayabilir. İbn-i Sina'nın eski reçetelerinde bile yer bulan zeytin yaprağı, özellikle diyabet hastalarına doğal bir destek olarak öne çıkmaktadır.

Kahvaltılarda masalarımızı süsleyen zeytin, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlık açısından da birçok avantaj sunar.

Zeytin ağacının meyveleri kadar değerli olan yaprakları da dikkat çeken bir şifa kaynağıdır.

İbn-i Sina gibi tıp alanının öncülerinden biri olan bilim insanları, zeytin yaprağının faydalarını keşfetmiş ve reçetelerine dahil etmiştir.

Zeytin yaprağı özellikle şeker hastalığına iyi gelmesiyle bilinir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Şeker hastaları için kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak büyük önem taşırken, zeytin yaprağı tüketimi bu konuda destek sağlar.

Eğer zeytin yaprağı bu şekilde düzenli olarak kullanılırsa diyabet hastalarına fayda sağlayacaktır.

Şeker hastalığına iyi gelecek mucizevi kür!

Zeytin ağacı yapraklarını kurutun ya da kurutulmuş zeytin ağacı yaprakları alın.

Bir avuç içi zeytin yaprağını 2 su bardağı suyla 5 dakika kaynatın. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.

40 gün boyunca iki günde bir, tok karnına 2 su bardağı içerseniz şeker hastalığına şifa olur.

zeytin_5480fe159990b4296429da4abf967fd7.jpg

Kronik rahatsızlığı olanlar dikkat!

Zeytin yaprağı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ya da kronik hastalık durumunda mutlaka doktora danışılmalıdır.

İbn Sînâ kimdir?

İbn Sînâ (Farsça: ابن سینا) ya da diğer adıyla Ebu Ali Sînâ (Farsça: ابوعلی سینا), Batılıların Avicenna olarak bilinen (y. 980 – Haziran 1037), İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından, astronomlarından, düşünürlerinden, yazarlarından ve bilginlerinden biridir. Fars asıllı olan İbn Sînâ, polimat bir figür ve "polimerik erken tıbbın babası" olarak kabul edilen bir hekimdir.

980 civarında Özbekistan'ın Buhara yakınlarındaki Efşene köyünde doğan İbn Sînâ, 1037 yılında İran'ın Hemedan şehrinde vefat etti. Tıp ve felsefe alanlarına büyük ilgi gösteren İbn Sînâ, 200'den fazla kitap yazmıştır. Batı dünyasında modern Orta Çağ biliminin kurucusu ve hekimlerin öncüsü olarak anılır; "Büyük Üstat" unvanıyla da tanınır. Tıp alanında uzun süre temel referans olarak kabul edilen "El-Kanun fi't-Tıb" (Tıbbın Kanunu) adlı eseri ile tanınmış ve bu eser, Avrupa'daki birçok üniversitede 17. yüzyılın ortalarına kadar tıp eğitiminde temel kaynak olarak kullanılmıştır.

Kuşyar adında bir hekimin öğrencisi olarak tıp eğitimi alan İbn Sînâ, değişik konularda 450 makale yazmıştır. Bu eserlerin 150'si felsefe, 40'ı tıp üzerinedir. En ünlü eserleri, geniş bir yelpazeye yayılan felsefi ve bilimsel konuları içeren "Kitabü'ş-Şifa" (İyileşme Kitabı) ve "El-Kanun fi't-Tıb" (Tıbbın Kanunu) adlı eserleridir. Bu iki eser, Orta Çağ üniversitelerinde ders kitabı olarak okutulmuş, Montpellier ve Louvain üniversitelerinde 1650 yılına kadar kullanılmıştır.

İbn Sînâ, Sâmânî sarayının kâtiplerinden Abdullah bin Sina'nın oğludur. Babasının ölümünün ardından ünlü bilgin Nâtilî ve İsmâil ez-Zâhid gibi isimlerden dersler aldı. Geometri, mantık, fıkıh, dilbilgisi, tıp ve doğa bilimleri gibi birçok alanda çalışmalar yaptı. Farabi'nin "el-İbane" adlı eseri vasıtasıyla Aristoteles'in felsefesini ve metafiziğini öğrendi. Buhara'da bir prensi iyileştirerek saray kütüphanesinden yararlandı. Babasının vefatından sonra Gürgan'da Şirazlı Ebu Muhammed'den destek aldı ve Tıp Kanunu kitabını Gürgan'da yazdı. Çağının tanınmış tüm Antik Yunan filozoflarının ve Anadolu doğacılarının eserlerini inceledi.

Kaynak: Ensonhaber

PÜSKÜLLÜ ŞİFA MISIR