Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​İçişleri Bakanı Yerlikaya Hakkari'de konuştu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri üs bölgesinde Mehmetçiklerle iftarını açtı.
​İçişleri Bakanı Yerlikaya Hakkari'de konuştu!
13 Mart 2024 00:00:00
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri üs bölgesinde Mehmetçiklerle iftarını açtı.

Haber: Yücel Timur Necmi Ertuş - Hakkari

Bakan Yerlikaya daha sonra Hakkari merkeze geçti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, incelemelerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Yüksekova'ya geldi.

Beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile kente gelen Bakan Yerlikaya'yı, Selahattin Eyyübi Havalimanı'nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit ve komutanlar karşıladı. Polis tören mangasını selamlayan Bakan Yerlikaya, daha sonra daha sonra askeri üs bölgesine geçerek iftarını Mehmetçikle açtı. Bakan Yerlikaya, helikopterle geldiği Hakkari'de valiliği ziyaret etti.

Vali ve yardımcıları tarafından karşılanan Yerlikaya, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra, valilik makamına geçerek, Vali Ali Çelik'ten brifing aldı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Yerlikaya Yüksekova ilçesindeki Koç Tepe Üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle bir araya geldiklerini, birlikte iftar yaptıklarını söyledi.

Yerlikaya; ‘’Koç Tepe Jandarma Üs Bölgemiz 2 bin 945 rakımda yer alıyor. Oldukça stratejik bir yerde. Burada tüm geçiş güzergahlarının tamamını kontrol altına alıyoruz. İçinde yerli ve milli öyle bir teknolojimiz var, terörle mücadeledeki duruşumuzu, kararlılığımızı, onların nefesini kesmekle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu gelmiş olduğunuz noktayı, bu üs bölgemizde görüyoruz.

Bugün üs bölgesinde iftarımızı açtıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza telefonda burada olduğumuzu arz ettik. Oradaki jandarmamızın, Mehmetçiğimizin iftar sevincine ortak olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu cuma saat 13.00'te inşallah Hakkârili hemşerilerimizle, kardeşlerimizle buluşacağını ve bir miting yapacağını öğrenmiş olduk. Bunu da Hakkarili hemşerilerimize iletmek istiyoruz. Kara vatandan, deniz vatandan, siber vatandan suç türlerinin hangisi olursa olsun, evet önceliğimiz bölücü terör örgütü ve terör örgütlerinin her birinin tamamın topraklarımızdan kazımakla ilgili, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadarki kararlılığımız devam ediyor."

Yerlikaya Ak parti seçim ofisini de ziyaret edip partililerle buluştu. Burada partilere konuşan Yerlikaya Kentte esnafı ziyaret ederek ramazanlarını tebrik etti.