Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2388.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İdamlarda Hindistan ve Siyonizm parmağı var

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'ye verilen idam kararını değerlendiren Cemaat-i İslami Partisi Gençlik Kolları Üyesi Azam Alum "Nizami, Bangladeş'te yaptığı 'İslami düzen' çalışmalarıyla Hindistan ve Siyonizm'in büyük tepkisini çekti.
İdamlarda Hindistan ve Siyonizm parmağı var
08 Ocak 2016 10:24:00
Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'ye verilen idam kararını değerlendiren Cemaat-i İslami Partisi Gençlik Kolları Üyesi Azam Alum "Nizami, Bangladeş'te yaptığı 'İslami düzen' çalışmalarıyla Hindistan ve Siyonizm'in büyük tepkisini çekti.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Bangladeş'te 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan dolayı idama mahkum edilen Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idamını ve hayatını Cemaat-i İslami Partisi Gençlik Kolları Üyesi Azam Alum gazetemize değerlendirdi.

"Dünyanın en etkili 50 isminden biri Nizami"

Nizami'nin dünya çapında tanınan ve bilinen bir lider olduğuna dikkat çeken Alum, "Nizami, Hindistan'ın en büyük üniversitesi olan Dakka Üniversitesi'nde Arapça bölümünü birincilik ile bitirdi. "The Royal Islamic Strategic Studies Centre" adlı kuruluşun araştırmasına göre Nizami, Bangladeş'in dünyadaki en etkili sözü dinlenen 50 insanından biriydi. Yarım asır siyasi hayatında her zaman ümmetin derdi ile dertlenmiş ve tüm insanlığın başarısı için çalışmış bir liderdir. Nizami 1991'de bölgesinde en çok oyla milletvekili seçilmiştir. 2001'deki seçimde Endüstri ve Tarım Bakanı olarak göreve geldi. 2001-2006 yılları arasında Bangladeş'in refahı ve kalkınması için 2000'e yakın yeni fabrika kurdu ve yılın bakanı seçildi. Bangladeş'in kendi ihtiyaçlarını karşılaması seviyesine yükselmesi, Hindistan'ı çok rahatsız ediyordu. Çünkü en büyük pazarları ellerinden anılmıştı" dedi.

Siyonizm'in tepkisini çeken dev yatırımlar

Pakistan ile Bangladeş ayrılmasından sonra Bangladeş'te yine idama mahkum edilen Ghulam Azam'ın liderliğindeki Cemaati İslami Partisi'ne katılan Nizami'nin 1971'den, 1980 kadar Dakka İl başkanlığı yaptığını aktaran Alum, "1989'de Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreteri seçildi ve 2000'de de Cemaati İslaminin Genel Başkanı oldu. Nizami'nin bakanlığı döneminde, Bangladeş'te tarım ve endüstiri alanında dev yatırımlar sonucu Hindistan'ın Bangladeş'e satışları neredeyse durdu. Ayrıca faizsiz İslami bankacılık sistemini kuran Nizami, SGK ve diğer finans kuruluşlarına faizi kaldırmak için alternatifler üretti. Almanya'da ekonomi üzerine çalışmalar yürüttüğü dönemde Nizami, Türkiye'nin eski başbakanlarından Prof. Dr. Necmettin Erbakan hoca ile de çalıştı. Nizami, Siyonizm ve ekonomi anlamında Erbakan hoca ile aynı fikirdeydi. İşte bunlar Siyonizm'in çok tepkisini çekiyordu" dedi.

Nizami'ye kurulan kumpas ve hapis hayatı

İdama mahkum edilen Nizami'ye kurulan ilk kumpası gazetemize anlatan Alum, "Nizami, 1991'de mezun olduğu Dakka Üniversitesi Rektörü tarafından özel bir davet ile üniversitedeki bir konferansa katılır. Aynı konferansa üniversitedeki sol gruplarda rektör tarafından organize edilerek davet edilir. Program esnasında sol grupların saldırısına uğrayan Nizami, vücuduna aldığı ağır bıçak darbeleri sonrası yaklaşık 18 ay hastanede tedavi gördü. Ancak Nizami hiç pes etmedi ve Cemaat-i İslami'de kaldığı yerden devam etti. Belki bu ilk ciddi uyarıydı Nizami için zaten daha sonrasında polisin darpları ve hapis hayatı hiç bitmedi. Mesela 2007'de tutulandı ve 3 ay hapis yattı. Sonra 29 Haziran 2010'da tutuklandı ve şuana kadar yani idam kararına kadar ağır işkenceler altında hapiste tutuluyordu. Bangladeş'te bazıları kendi öz evlatlarına karşı adeta savaşıyorlar" şeklinde konuştu.