Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2438.88
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İhanetleri yanlarına kar kaldı

PKK yandaşı TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve ihanet bildirisi imzacısı eski TTB Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan gibi Türkiye karşıtı isimlerin ihanetleri ya karşılıksız kalıyor ya da cüzi cezalar alıyorlar. Türk halkı, bu şahısların hâlâ görev başında olmalarından dolayı büyük üzüntü ve öfke duyuyor.
İhanetleri yanlarına kar kaldı
27 Ocak 2023 10:04:54
PKK yandaşı TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve ihanet bildirisi imzacısı eski TTB Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan gibi Türkiye karşıtı isimlerin ihanetleri ya karşılıksız kalıyor ya da cüzi cezalar alıyorlar. Türk halkı, bu şahısların hâlâ görev başında olmalarından dolayı büyük üzüntü ve öfke duyuyor.

ÖZLEM DOĞAN

Başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere bazı STK’ların, odaların, baroların yöneticileri ve üyelerinin PKK ile sol terör örgütlerinin yandaşı oldukları ortaya çıktı. Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını katliam olarak nitelendiren akademisyenlerin aldığı cezaların kaldırılması kamuoyu vicdanını derinden yaralıyor. CHP’nin başını çektiği ve altılı masanın da destek verdiği Türkiye düşmanı odakların başında gelen TTB’nin gayri yerli ve gayri milli tutumu da Türk halkının sabrını zorluyor.

TTB, FİNCANCI VE YANDAŞLARINDAN ALINMALI

Terör elebaşı Öcalan’a Özgürlük Platformuyla birlikte Türk Tabipleri Birliği’nin de başkanı olan Şebnem Korur Fincancı’nın PKK kanalında Türk askerine iftira atması, TTB’nin terör örgütlerinin odağı haline geldiğini gözler önüne serdi. Cinayete kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu’nun Fincancı’ya ilişkin ispatlı iddiaları da Fincancı’nın adli tıp kurumu başkanıyken delil kararttığı için görevinden alındığını da ortaya çıkardı. Türkiye karşıtı her olayın içerisinden çıkan Fincancı’nın salıverilmesi de ‘yaptığının yanına kar kalması’ şeklinde yorumlandı. CHP ve altılı masanın destek yarışına girdiği PKK yandaşı Fincancı’nın TTB başkanlığının devam etmesi ve PKK kanalında Türk askerine attığı iftiranın caydırıcı bir cezayla sonuçlanmaması yeni ihanet söylemlerine de kapı aralamış olacak.

İHANET İMZACISINA ÖDÜL GİBİ KARAR

Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı çıkıp ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisiyle PKK’ya destek veren 1128 sözde akademisyen 2016’da Türkiye’yi katliam yapmakla suçlamıştı. Bu ihanet bildirisinde imzası olduğu için görevinden alınan Prof. Dr. Özdemir Aktan kamu görevine iade edildi. Ayrıca parasal ve özlük haklarının da faiziyle ödenmesine karar verildi. Terör yuvası haline gelen TTB’nin de daha önce başkanlığını yapan Aktan, bir söyleşisinde tek güvendiği mahkemenin AİHM olduğunu, yurtdışından finanse edilen Gezi provokasyonu sırasında da uluslararası haber ajanslarının bilgileri TTB’den aldığını ifade etmişti.

BUNLAR HANGİ ÜLKENİN BAROLARI?

Türk Tabipleri Birliği gibi Türkiye karşıtlığı ve PKK yandaşlığı yapan barolar ve PKK kanalına ödül veren TMMOB yetkilileri de aynı yolda yürümeye devam ediyor. TSK’nın PKK’ya yönelik her harekâtında ayağa kalkan barolar, bildiri yayınlayarak PKK yanlısı tutum sergiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği Pençe Kılıç Hava Harekâtı’ndan rahatsız olan 12 baro başkanlığı Türkiye'ye karşı ortak açıklama yaparak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı PKK’nın safında yer aldıklarını göstermekten çekinmediler.

BU TERÖR YANDAŞLARINI KİMLER AKLIYOR?

Herhangi bir caydırıcı yaptırımla karşılaşmadıkları için PKK yanlısı skandal açıklamalar yapmaktan çekinmeyen baroların en büyük ortak özelliklerinden biri de LGBT sapkınlarına topyekûn destek vermeleri ve baroda sapkınlara özel birim açmaları. Başını Ağrı, Mardin, Batman, Muş, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Hakkâri, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van barolarının çektiği Türkiye karşıtı söylem ve eylemlerin hukuken bir ceza almaması vatandaşların bu kurum ve şahıslara beraat verenleri de sorgulamasına neden oluyor.