Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

II. Yeditepe Bienali başlıyor

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliği ile düzenlenen ve "Çerçeve İçi Çerçeve Dışı" temasıyla yola çıkan Yeditepe Bienali ikinci kez sanatseverlerle buluşuyor.
II. Yeditepe Bienali başlıyor
04 Ocak 2022 14:12:31
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliği ile düzenlenen ve "Çerçeve İçi Çerçeve Dışı" temasıyla yola çıkan Yeditepe Bienali ikinci kez sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliği ile düzenlenen ve “Çerçeve İçi Çerçeve Dışı” temasıyla yola çıkan Yeditepe Bienali ikinci kez sanatseverlerle buluşuyor.

“Çerçeve İçi Çerçeve Dışı” temasıyla yola çıkan 2. Yeditepe Bienali’nin basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Klasik Sanatları Vakfı Başkan Yardımcısı Muhammed Emin Demirkan, Yeditepe Bienali Yönetim Kurulu ve 2. Yeditepe Bienali Küratörü Berkan Karpat’ın katıldı. Küratör Karpat’ın ifadesiyle “içerde kaybettiklerimizi dışarda aramanın sonuçlarına” ilişkin sorularını da gündeme taşıyacak olan II. Yeditepe Bienali çerçevesinde sergilenen eserler, iki ay boyunca ziyarete açık olacak.

Kadim mekanlarda anlam arayışı

Basın toplantısının açılışını yapan Klasik Türk Sanatları Vakfı Başkan Yardımcısı Muhammed Emin Demirkan ''ilki 2018 yılında gerçekleştirilen Yeditepe Bienali’nin komşu kültürlerle temastaki önemine ve bu kültürleri dönüştürmedeki gücüne'' dikkat çekti. “1.Yeditepe Bienali kadim mekanlarda çerçeve içi çerçeve dışı temasıyla anlam arayışını üstlenmiştir. Sanat duruşumuz ve sanat politikamızı etkileyeceğine inanıyoruz” cümleleriyle Yeditepe Bienali’nin bu topraklarının sanatına duyduğu sorumluluk bilincini 2. Yeditepe Bienali’nde de devam ettiklerini belirtti.

bienal 2_53bb36c1b441f6986aded63357bbc561.PNG

Münih’te bulunan Haus der Kunst Müzesi’nin Sanatçılar Kurumu Başkanı Berkan Karpat, Avrupa lisanlarında ‘çerçeve’ kelimesine karşılık gelen kelimelerin çoğunlukla ‘sınırlılık’ anlamı taşıdığına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Türkçe’de çerçevenin böyle bir anlamı olduğunu söylemek zor. Esasen çerçeve, bizde ‘daire’nin görece yeni bir kullanımı. Evvelce ‘bir şey dairesinde’ diye konuştuğumuzdaki anlamı şimdilerde çerçeveye taşımışız gi̇bi̇ görünüyor. Bu yüzden de ‘çerçeve’, sınırlama ve kısıtlamadan ziyade, bir ilişkiler ağına ve buna bağlı olarak bir hürleşmeye işaret ediyor.”

Klasikten çağdaşa II. Yeditepe Bienali

Açılış konuşmasında seçilen mekanlar konusundaki hassasiyete özellikle dikkat çeken Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, ''sergi mekanlarının klasikten çağdaşa kademeli olarak açılacağını ve ilk adımın da Süleymaniye Külliyesi içinde bulunan Darüzziyafe ile atılacağını'' ifade etti. Nuruosmaniye Mahzen ve Yedikule Hisarı’nın da tarihi ve büyüleyici atmosferleriyle sergiye büyük bir değer kattığını belirten Turan, Bienal’in en genç ve dijital mekanının ise Cam Küp Galeri olacağını söyledi.

II. Yeditepe Bienali açılıyor

Bineal’de sergilenen eserler, tek tek bulundukları mekanlarda ziyaret edilebileceği gi̇bi, Cam Küp Galeri’de etkinliğe katılan tüm eser ve mekanlar dijital ve üç boyutlu olarak gezilebilecek.

Bienal, ufuk açıcı teması ve iddialı eserleriyle, 7 Ocak - 7 Mart tarihleri arasında, iki ay boyunca tüm sanatseverleri tüm sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Bienal, Süleymaniye Külliyesi İmareti Darüzziyafe’de başlayıp, Nuruosmaniye Camii Mahzen, Fatih Cam Küp Galeri ve Yedikule Hisarı’nda devam edecek.

VF kat sağ