Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İki suç örgütüne kritik operasyon

16 Ekim 2023 08:54:58
Sinop ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla "Uzuner" ve "Pelit Çetesi" olarak bilinen iki ayrı suç örgütü çökertildi.

Sinop ve İstanbul'da gerçekleşen operasyonlarla, "Uzuner" ve "Pelit Çetesi" olarak bilinen iki farklı suç örgütü çökertildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar hakkında açıklamada bulundu.

Elde ettikleri paraları kripto paraya çevirmişler

Jandarma Genel Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlar, Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Uzuner" olarak bilinen ve liderliğini Necati Kerim Uzuner'in yaptığı 8 suç örgütü yöneticisini hedef aldı.

Sinop merkezli olarak gerçekleşen operasyonlar, Trabzon ve İstanbul'da eş zamanlı olarak icra edildi ve sonucunda 14 şüpheli gözaltına alındı, 13'ü tutuklandı. Suç örgütü üyelerinin vatandaşları, bankaların müşteri hizmetleri numarasına benzer numaralardan arayarak kendilerini müşteri temsilcisi gibi tanıttıkları ve bu şekilde dolandırdıkları, elde ettikleri paraları kripto paraya çevirdikleri tespit edildi.

Operasyon sırasında, 8 şüpheliye ait toplam 153 banka hesabına el koyma kararı alındı ve toplamda 40 milyon Türk Lirası işlem hacmi tespit edildi.

Ormanlık alanlarda kesim yaparak açtığı arazileri usulsüz bir şekilde satmışlar

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon, "Pelit Çetesi" olarak bilinen suç örgütünü hedef aldı ve liderliğini Rıfat Albayrak'ın üstlendiği bu örgütün ormanlık alanlarda kesim yaparak açtığı arazileri usulsüz bir şekilde vatandaşlara sattığı tespit edildi. Bu işlem sırasında, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve Orman Kanunu'na muhalefet gibi suçlar örgütsel olarak işlendi. Operasyon sonucunda 24 şüpheli gözaltına alındı ve 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda altın, yüksek miktarlarda döviz ve para ele geçirildi.

Çetelerin çetelesi" tutuluyor

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonları yürüten güvenlik güçlerini takdir etti.

"Çetelerin çetelesi"nin tutulduğunu belirten Yerlikaya, "Hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak" ifadelerini kullandı.