Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2383.42
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İLERİ DEMOKRASİ İÇİN BAŞKANLIK İSTİYORUZ!

AK Parti Ankara milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu gazetemize Başkanlık sistemi, muhalefetin durumu ve AK Parti'nin seçim vaatleri hakkında özel açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, Başkanlık sisteminin hükümet olarak ileri demokrasi gereği yeni anayasada olmasını istedikleri söyledi.
İLERİ DEMOKRASİ İÇİN BAŞKANLIK İSTİYORUZ!
12 Kasım 2015 11:26:00
AK Parti Ankara milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu gazetemize Başkanlık sistemi, muhalefetin durumu ve AK Parti'nin seçim vaatleri hakkında özel açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, Başkanlık sisteminin hükümet olarak ileri demokrasi gereği yeni anayasada olmasını istedikleri söyledi.

ENES BABACAN - EZGİ ÇELİK / MİLAT

AK Parti Ankara milletvekili ve TBMM idare amiri Ahmet Gündoğdu gazetemize Başkanlık sistemi, muhalefetin durumu ve Ak Parti'nin seçim vaatleri hakkında özel açıklamalarda bulundu.

"Başkanlık Sistemine Erdoğan'dan Dolayı Karşı Çıkıyorlar"

7 Haziran'da tek başına iktidar çıkmama tablosundan sonra Başkanlık Sistemi'nin ne kadar önemli olduğunun daha iyi anlaşıldığını belirten Gündoğdu, "Başkanlık sistemine karşı çıkanlara baktığımızda bir kısmı geçmişte Başkanlık Sistemi'ni önermesine rağmen, bir kısmı da siyaset anlayışlarına aykırı olmamasına rağmen Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın şahsından dolayı karşı çıkıyorlar. Eğer Türkiye, 7 Haziran'dan önce Başkanlık sistemine yarı ya da tam geçmiş olsaydı meclisten tek başına iktidar çıkmasa bile fiili olarak şu anda başkanlık yapmakta olan halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı dolayısıyla hiçbir kriz yaşamayacaktı. 78 milyon vatandaşımız da bunu gördü " şeklinde konuştu.

Halka Belediye Başkanı Örneği İle Anlatılacak!

Başkanlık sisteminin halka anlatılmasında zorluk yaşanmayacağını belirten Gündoğdu "Halk, şu anda bütün il ve ilçelerde kendisinin seçtiği Belediye başkanını seçiyor. Meclis üyelerini de seçiyor. Meclis üye seçiminde kriz olsa bile belediyelerde kriz olmayacağı için belediye başkanını seçmek o ilçede ilde yürütmeyi nasıl aksatmadan devam ettiriyorsa devletin başında da bu model anlatılabilir. Koalisyon hükümeti kurulamaması, 34 saat istikşafı çalışma, Sayın Bahçeli'nin her şeye hayır dediği bir tutumu ve sırtını PKK'ya dayadığı için teklif dahi edilemeyen HDP gün yüzü gibi ortada. Sonuçta bu partileri milletimiz seçti. Ama bu partiler bir araya gelemese bile başkanlık sistemi olduğunda bir saat aksama bile olmaz. O zaman milletin bize yüzde 49,5 oy vermesinde siyasi istikrarla ekonomik istikrarı birlikte ele almak mümkün mü? Mümkün. Siyasi ve ekonomik istikrarı başkanlık sisteminde kesinti olmayacağı için mümkün" dedi

"Ülkeyi muhalefete döndürme hastalığından kurtulması lazım"

Başkanlık sistemine geçişin sadece Erdoğan'a endeksli değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu "Erdoğan bir dünya lideridir ve Başkanlık Sistemi geldiğinde aday olursa seçilebilir. Ancak Recep Tayyip Erdoğan'da bir fanidir. Her nefis ölümü tadacaktır buyuruyor cenabı Hak. Verilen ömür bittiği zaman oda ebedi aleme gidecek. Ama Başkanlık Sistemi yeni Cumhurbaşkanları seçilerek devam edecek. Yani muhalefet partilerinin ve muhalefete oy verenlerin, iktidara muhalefeti ülkeye muhalefete döndürme hastalığından kurtulması lazım" dedi.

"Seçim Öncesi Vaatleri Hayata Geçireceğiz"

Ak Parti'nin 1 Kasım genel seçimleri öncesi seçmene verdiği vaatlerin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalara başladıklarını belirten Gündoğdu "Vaatleri hayata geçireceğiz. Şu anda genel başkanımızın talimatıyla komisyonlarımız kuruldu. Bunların içerisinde bir ayda, üç ayda, altı ayda, bir yılda ve dört yıllık dönemde hayata geçirilecek vaatler var. 4B uzaya uydu fırlatma, 4B'nin devamı gibi yeni bilimsel ve teknolojik gelişmeler, Kıbrıs'a can suyu akıtmak gibi, 3. Havalimanı 3. Köprü gibi devam etmesi gereken başlayacak projeler var. Anayasa değişikliği gibi mevzuat açısından eşit yurttaşlığı içeren vaatler var. İşçiye, memura, dar gelirliye, emekliye, esnafa, işsize söz verdiğimiz vaatler var. Bunların her üçünü de ayrı ayrı hayata geçirmek için uğraşacağız. Vaatlerimize koymayı gerek duymadığımız ama bütün mazlumların bizden beklediği bir konuda dünya mazlumlarının yanında yer almak ve dünya zalimlerinin karşısında yer almaya devam etmek gibi hayata geçireceğimiz noktalar var" şeklinde konuştu.

MUHALEFET LİDERLERİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTERİM

AK Parti milletvekili olarak muhalefet liderlerinin değişmemesini istediğini söyleyen Gündoğdu "Çünkü onlardan memnunuz. Üçünün de dağınıklığı, sorumsuz siyaset anlayışı, Kılıçdaroğlu'nun blokçu şantajcı yaklaşımı, Demirtaş'ın sırtını bir türlü terör örgütünden ayıramaması, Bahçeli'nin devletin yanında olması gerekirken teröristle mücadelede bile hayır deme alışkanlığı ortada Doğrusu bunlar AK Parti olarak bize dolaylı yoldan katkı sunan yaklaşımlar. Bunun için onlara teşekkür etmek lazım. Ama Türkiye'nin ileri demokrasiyle buluşmasında daha vizyonlu muhalefet ihtiyacını karşılama açısından, Türkiye'nin ciddi bir ana ve yavru muhalefet sorunu var. Yapılan projelere ayak uyduramayan, neye destek olacağını neye karşı çıkacağını kestiremeyen, iktidar kızgınlığını iktidara muhalefeti memlekete, vatana, devlete muhalefete döndüren kafa karışıklığı yaşayan bir dağınıklık var. AK Parti'nin memnun olmaya devam etmesini mi istersiniz? Türkiye'nin karlı çıkmasını mı istersiniz? derseniz nefsimize hoş gelen bu muhalefet liderlerinin dağınıklığıdır. Ama aklımıza ve duygularımıza yatan kaliteli bir muhalefet anlayışıdır"

BU SEÇİMİ HALK KAZANDI 5'Lİ KAYBETTİ

Gündoğdu, "Ama bu seçimi kim kazanmıştır. Millet kazanmıştır. CHP, MHP ve HDP'liler de kazanmıştır. Kim kaybetmiştir? Demirtaş ve HDP kaybetmiştir. Kılıçdaroğlu ve CHP kaybetmiştir. Devlet Bahçeli kaybetmiştir ama MHP kaybetmemiştir. Paralel ve Aydın Doğan kaybetmiştir. Cumhurbaşkanımız, beş dünyadan büyük değildir dünya beşten büyüktür demişti. Türkiye'de de beş AK Parti'den büyük değildir. AK Parti, beşten büyüktür. Hangi beş bu? CHP, MHP, HDP, Paralel ve Aydın Doğan grubu" şeklinde konuştu.

FOTO ALTI: AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu gazetemize yaptığı açıklamalardan sonra 26. Dönem Milletvekiliği için Meclis'te kaydını yaptırdı.