Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İlhami Atalay ve öğrencilerinin "Resimsel Seyahatler 4" sergisi açıldı

​Ressam İlhami Atalay ve öğrencilerinin eserlerini sanatseverlerle buluşturduğu "Resimsel Seyahatler 4" sergisi Çemberlitaş'ta açıldı.
İlhami Atalay ve öğrencilerinin "Resimsel Seyahatler 4" sergisi açıldı
13 May 2024 17:22:42
​Ressam İlhami Atalay ve öğrencilerinin eserlerini sanatseverlerle buluşturduğu "Resimsel Seyahatler 4" sergisi Çemberlitaş'ta açıldı.

Münevver Kabaoğlu

Yeni Dinamizm grubunun kurucusu ünlü ressam İlhami Atalay ve öğrencilerinin hazırladığı eserler "Resimsel Seyahatler 4" sergisi ile sanatseverlerle buluştu. Sergi, 11 Mayıs Cumartesi günü Birlik Vakfı sergi salonunda açıldı. Birçok kişinin katılım sağladığı sergide Milat yazarı Selvigül Şahin, Ardıç Kuşu kitabının yazarı Süheyla Karaca Hanönü ve ressam Derya Şener Taman da eserlerini sergiledi.

derya-2-1_983786495a78cf65a011f99ca8634699.jpg

(Derya Şener Taman)

"Resim ve şarkıları birleştirmeyi düşündüm"

Sergide resimleri sanatseverlerle buluşan sanatçılardan Derya Şener Taman, dikkat çeken tablosunu nasıl oluşturduğunu anlattı. 2018 senesinden bu yana sadece sanatla ilgilendiğini söyleyen Taman; " Çocukluktan beri hem şarkı söylüyorum, hem dinliyorum hem de şu aralar da Tasavvuf Musikisi ile ilgileniyorum. Bendir vurmayı öğreniyorum. Resim yaparken de hem şarkıları dinliyor hem de eşlik ediyorum. O sırada bu ikisini birleştirmeyi düşündüm. Tabloların üzerine sözler yazmaya başladım, bu tablomda da olduğu gibi. Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren bir aileden geliyorum ben. kendim de daha önce denizcilik sektöründe daha önce çalışmıştım. Aynı zamanda çocukluğum sandallarla hep iç içe geçti. Sandal ya da tekneler kullanarak. Kaptanlığım da var. Bu tutkumu, sandalları tablolarımda kullanarak yansıtmak istedim ve böyle bir teknik geliştirdim. Farklı malzemeleri kullnarak yapıyorum bunu. Farklı versiyonları var bu sandallarımın. Şimdi içinde çiçekler var. farklı versiyonları da gelecek." dedi.

derya-2_6b8bfa9e50d379f78d07259222f2b87c.jpg

Sergide yer alan ve "Öz Eşkim" isimli tablosundan da bahseden Taman; Tabloya başladığım ilk gün bir şarkı duydum ve daha önce hiç duyduğum bir şarkı değildi. Şarkıyı öyle bir derinden hissettim ki; onu dinlemem lazım, söylemem lazım diyerek tüm tablonun bitimi o şarkıyla sürdü. Tablo bittiğinde dedim ki benim bunu bu tablonun üstüne yazmam lazım. Öylece şarkı sözlerini tablonun üzerine yazdım. Bazı ressamlar ne yapacaklarını önce bir eskize yaparlar. Benim öyle olmuyor. Ben aşama aşama bir şeyler yaparak sonra şunu da eklemeliyim deyip spontane bir şekilde tamamlıyorum. Sonuç bana da sürpriz oluyor. Eserlerim beni anlatıyor, benim yansımam, bendekilerin seyirciyle buluşması." ifadelerini kullandı.

sergi_945b3db43dc6116e3f50197b73561199.jpg

"Sanatı çocuklara küçük yaşta aşılamalıyız"

Eserlerinde çocuklarının kıyafetlerini ve onların bulduğu eşyaları kullandığını söyleyen sanatçı, "Sanat önemli, değer vermeliyiz diye düşünüyoum. Özellikle çocuklara bunu küçük yaşta aşılamalıyız. Sergi salonlarına getirmeliyiz onları. Ben evimden çalışıyorum, bir atölyem yok şu anda. Çocuklarım daha küçük yaşlarda çizdiklerime dokunmak istiyorlardı. Ben hiç onlardan sakınmadım. Hep izin verdim. Fırçayı tuttular, kendileri çizdiler, onların fırça darbeleri de var tablolarımda. Böyle olunca keyifli oluyor. Onlara da bir şeyler katmış oluyoruz. O yüzden sanatı da çocuklarımızla birlikte yapalım diyorum."

suheyla_a9bb11b0e52321f66338b21389a97553.jpg

(Süheyla Karaca Hanönü)

Sergi 22 Mayıs Tarihine Kadar Ziyarete Açık

11 Mayıs Cumartesi günü açılan sergi 22 Mayıs Çarşamba gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Haftanın her günü ziyarete açık olan sergide 43 sanatçının 78 farklı eseri sanat severlerle buluşmayı bekliyor. Ayrıca sergide yağlıboya, akrilik, suluboya gibi geleneksel tekniklerin yanı sıra çeşitli kolaj ve doku çalışmalarıyla yapılan eserler de bulunuyor.

VF kat sağ