Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İmam Hatiplerin başarısı en güzel cevap

İmam hatip okulu öğrencilerinin birçok alandaki başarılarıyla kirli propagandalara cevap verdiğini ifade eden uzmanlar: "İmam hatiplere düşmanlık eden demokrasi riyakarı CHP zihniyeti kök medeniyetimizle kavgasını sürdürüyor. Bu yüzden de imam hatipleri de hedef alıyor."
İmam Hatiplerin başarısı en güzel cevap
01 Ağustos 2022 08:00:00
İmam hatip okulu öğrencilerinin birçok alandaki başarılarıyla kirli propagandalara cevap verdiğini ifade eden uzmanlar: "İmam hatiplere düşmanlık eden demokrasi riyakarı CHP zihniyeti kök medeniyetimizle kavgasını sürdürüyor. Bu yüzden de imam hatipleri de hedef alıyor."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CHP zihniyeti tarafından bilhassa 28 Şubat’ta önü kesilen, gerek yasaklarla gerekse katsayı zulmüyle eğitim hakları ellerinden alınan İmam Hatip okulu öğrencilerinin, mezunlarının ve başörtüsüyle okumak isteyen kızların yaşadığı zulümler ancak AK Parti döneminde son bulabildi. Başörtüsü ve İmam Hatip okulu düşmanı CHP’nin ise bu kara zihniyeti açığa çıkmaya devam ediyor. Oy alabilmek uğruna yanında göstermelik başörtülüleri taşıyan CHP’li siyasetçilerin İmam Hatipleri küçümsemesinin yanı sıra sırf başörtülü olduğundan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercümanı Fatma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hedef alınmıştı. Son YKS sınavında da İmam Hatip Lisesi öğrencileri ilk yüzde 57 derece alırken ilk binde ise 43 ilden 436 derece aldı. 99 yıldır halkın dini inançlarına, eğitimine savaş açmış olan CHP zihniyetinin düşmanca tavrına rağmen İmam Hatip Okullarının yükselen başarısını ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve TİMAV (Türkiye İmam Hatipliler Vakfı)Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz Milat’a değerlendirdi.

WhatsApp Image 2022-07-31 at 23.45.04_447393a333fc7526a542a9a2fa948c09.jpeg

Hedef hem dünya hem ahiret

İmam hatip okullarının gençlere ayrı bir sorumluluk yüklediğini ifade eden Abdullah Ecevit Öksüz, “Geçmişten bugüne müfredatıyla, eğitim-öğretim ortamıyla ve kuruluş gayesiyle beraber değerlendirildiğinde imam hatip okulları, gençlerimizin hem bu dünyasının imar ve ihyasına hem de ahiretine hizmet etmeyi hedefleyen kurumlardır. Dünya hedonizme doğru büyük bir hızla giderken imam hatip nesli kendisini ve ailesini özel bir motivasyonla sahipleniyor. İmam hatiplerin bu başarısı aslında bu okullarımızın gayesinin doğal bir sonucudur” dedi.

abdullah ceylan_e50f167eccedf8a6316d08211292ef4b.jpeg

Demokrasi riyakarı CHP

CHP zihniyetinin imam hatiplerle ilgili yorumlarının ciddiye alınmaması gerektiğini belirten Öksüz, “CHP zihniyetinin İslam’la, imam hatiplerle ve kök medeniyetimizle olan kavgasını tarih boyunca gördük ve şahit olduk. İslam’la kavgalı demokrasi riyakarı CHP zihniyetinin din eğitimi veren ve başarılı olan kurumlara söylediği sözler kara propagandadan ibarettir. İmam hatiplerde kalitenin düştüğünü iddia etmek ise millete hakaret etmektir. İmam hatipte okuyan öğrenciler de bu milletin evlatlarıdır. Bu da milletin kalitesinin düştüğünü ima etmektir. Ayrıca imam hatiplerin sayısının artırılmasından şikayetçi olmak ise milletin beklentilerini görmezden gelmektir. Bu okulları millet açtı. İhtiyaç duymuyorsa yine millet kendisi kapatır” şeklinde konuştu.

CHP, LGBT gençliği istiyor

İmam hatiplerin kapatılmasını isteyenlerin asıl amacına dikkat çeken Öksüz sözlerini şöyle noktaladı: “İslam’ı bilen, gerçek aydın Müslümanlar yetişmesin, sahih din eğitimi alınmasın, dindar bir nesil yetişmesin, tamamen seküler; LGBT ve benzeri yaşayış daha fazla yer bulsun istiyorlar, mesele bundan ibaret. İmam hatipleri kapatıp katsayı gibi uygulamaları hayat geçiren, başörtüsü yasağını kaldırmak için atılan adımları üst yargıya taşıyarak iptal ettirmek için gayret eden bu zihniyet girdiği her yarışta cevabını milletten alıyor.”

WhatsApp Image 2022-07-31 at 23.45.18_c1f051d8e6665a9055997cb4d58a99be.jpeg

İmam hatiplere halk sahip çıkıyor

İmam hatip okullarının Türkiye'nin tarihi mirasından ilham aldığını kaydeden Abdullah Ceylan, “Dünü ve bugünü, modern ile geleneksel olanı, yerel ile evrensel olanı, İslami ilimlerle pozitif bilimleri bünyesinde birleştiren özgün bir eğitim modeli olan imam hatiplerin önemli bir özelliği de halkımızın bugüne kadar bu okullara her dönemde sahip çıkmasıdır. Dolayısıyla bu okullarda ülkesine, devletine ve milletine, İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa fayda sağlayacak, katma değer üretecek bir nesil yetişiyor. Bu okulların varlık nedeni ve misyonu eğitimdir. Bu sebeple imam hatip okullarını her türlü siyasi, ideolojik ve güncel tartışmanın üzerinde görmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kirli propagandalar ideolojik saplantı

İmam hatip okulu öğrencilerini mağdur edecek bir ayrımcılığa zemin hazırlayacak her türlü söylem ve iddianın toplumsal birliğe zarar vereceğini söyleyen Ceylan, “Bundan dolayı imam hatip okulları aleyhinde kirli propaganda yapan, önyargılara ve ideolojik saplantılara göre dezenformasyon yapanlar bu okullarımıza, bu okullarda okuyan öğrencilerimize ve bu okullara sahiplenen milyonlarca velimize haksızlık yapmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Başarı grafiği her yıl artıyor

İmam hatip okullarının değerler eğitiminden sosyal kültürel faaliyetlere, sportif ve sanatsal etkinliklere kadar birçok alanda başarılarıyla dikkat çektiğinin altını çizen Ceylan sözlerini şu şekilde bitirdi: “İmam hatip liselerinin tüm liseler arasındaki oranı 11,8 olmasına rağmen öğrencilerinin başarısı ise takdire şayandır. Başarı grafiğinde yüksek oranlardaki artışlar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. İki yıl içinde ilk yüzdeki derece sayısı 27’den 57’ye çıkarak yüzde 100’ün üzerinde artmış oldu. Teknoloji alanındaki atılımlar ve son yıllarda gerek LGS gerekse YKS alanındaki akademik başarılar aslında imam hatip okulları aleyhinde oluşturulmaya çalışılan ön yargılara ve olumsuz algıya verilmiş en güzel cevaptır.”