Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2441.04
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İmamlar mazlumların yanında

Gaziantep'teki Din Görevlileri ve Kur'an kursu hocaları örnek bir davranışa imza attı. Gaziantep Şehit Kamil İlçe Müftülüğüne bağlı Din Görevlileri, maaşlarından 50 TL kesinti yapılarak Gaziantep'e yerleşen Suriyelilere yardım edilmesi talebinde bulundu.
İmamlar mazlumların yanında
30 May 2013 00:00:00
Gaziantep'teki Din Görevlileri ve Kur'an kursu hocaları örnek bir davranışa imza attı. Gaziantep Şehit Kamil İlçe Müftülüğüne bağlı Din Görevlileri, maaşlarından 50 TL kesinti yapılarak Gaziantep'e yerleşen Suriyelilere yardım edilmesi talebinde bulundu.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Gaziantep Şehitkamil İlçe Müftülüğüne bağlı Din Görevlileri ve bayan kursu hocaları müftülüğe dilekçe vererek bir yıl boyunca maaşlarından 50 TL kesilmesini istediler. Din görevlileri, kesilen paranın Suriye'deki iç savaştan kaçarak, Gaziantep'e yerleşen mazlum ve mağdur ailelere gıda, elektrik, su ve kira yardımı için kullanılmasını önerdiler.

Ensar, muhacir buluşması

Görüşüne başvurduğumuz insan hakları aktivisti ve din görevlisi Abdurrahim Çelik, şunları söyledi: "Gaziantep hayırsever vatandaşlarımız ve STK'lar Suriyeli kardeşlerimize gereken yardımları yapıyorlar. Din görevlileri amaçlarının Suriyeli kardeşlerimiz yalnız bırakmadığımızı, onlarla bir ekmekte olsa ekmeğimizi paylaşmak istedik. Onlar mülteci değil, mazlum Müslüman kardeşlerimiz. Peygamberimizin (s.a.v) hayatına baktığımızda ensar ve muhacir kardeşliğini görüyoruz. Biz ensar olamazsak da onlar gibi davranmaya çalışalım bizim amacımız insanı görevdir."

"Diğer kurumlarda yapmalı"

Yardım edilmesi, konusunda çağrıda bulunan Çelik, diğer kurumlarda çalışan memur arkadaşlarımıza ve diğer illerde görev yapan din görevlilerinin de böyle bir kampanya yürütülebileceğini hatırlattı.

"Kardeş elimizi uzatalım"

Çelik, "Bu kardeşlerimize yardım elimizi uzatmalıyız. Allah Suriyeli kardeşlerimizi de imtihan ediyor. Biz Türkiyeli Müslüman kardeşlerimizi de imtihan ediyor. Biz üzerimize düşeni yerine getirmeliyiz" diye konuştu.

Niyet çok önemli

Din görevlilerinin böyle bir yardım teklifinde bulunmasının Arap Dünyasında ilk olduğunu vurgulayan Türk-Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Adil, "Bu yardım talebiyle Türkiye Arap dünyasına da örnek olacak bir adım atmıştır. Yapılacak yardımın miktarından çok, buradaki niyeti çok önemli buluyorum" şeklinde konuştu.

Sadece camilerde olmamalı

Din görevlilerin sadece camide değil, sosyal hayatın içinde de olması gerektiğini belirten Adil, "Başlattıkları bu uygulama ile bunu daha iyi ortaya koymuş oldular. Halk her şeyi devlete bırakmamalı, bunun gibi sivil inisiyatif alınarak, yardımlaşma ve kardeşlik ruhu canlandırılmalı. Suriye'deki iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınan masum insanlar sahipsiz olmadıklarını anlamış durumdalar. Türkiye halkı onların yanında" dedi.