Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İmamoğlu 47 kilometreden sadece 8'ini yaptı

17 Mart 2024 09:22:44
İstanbul'daki metro projelerinin gelişimine dair 2019 öncesi ve sonrasını ele alan Murat Kurum, "5 yılda tek bir metro ihalesine bile çıkamadılar. Temeli atılan projeleri 'sıfırdan yaptım' diye yalan söylüyor." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum da İstanbul Kağıthane'de bir miting gerçekleştirdi.

"Öyle korktular ki, hafriyat döktükleri metro hattı için 'Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni' yaptılar"

Miting de AK Parti döneminde yapımına başlanan ancak Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından beton dökülerek kapatılan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattına değinen Murat Kurum şunları söyledi:

"Daha birkaç gün önce yalanlarını yüzlerine vurduğumuzda hemen elleri ayaklarına dolaştı. Öyle korktular ki, 4 yıl önce hafriyat döktükleri Sancaktepe - Yenidoğan hattını şimdi alelacele orada önce metro hattının ismini değiştirdiler. Sonra da sözde 'Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni' yaptılar. Siz hiç böyle bir tören duydunuz mu? Ya temel atarsın, ya açılış yaparsın. Bunların töreni işe başlama töreni, yapraklardan alkış bekleme töreni, temel atmama töreni. Yeni icatları bu dönemde gördük. Bakın temel atma değil, hizmete alma değil, çalışmaya başlatma töreni yapıyorlar. Bir zahmet çalışmak için, bunun için tören yapıyorlar ya, düşünebiliyor musunuz? Orada bile temel atma diyemiyorlar. Çünkü ortada ne temel var ne metro var. Bu da seçim korkusuyla aslında alelacele yapılmış icraatlerden bir tanesi ama artık korkunun ecele faydası yok."

kurum_d2854a5a28209fa943c00edc491f38c2.PNG

Kurum, "İmamoğlu, 'Biz İstanbul'a hükümetten 5 kat daha fazla icraat yaptık' diyor. Kardeşlerim, yalandan başka bir icraatını gördünüz mü? İşte ortada. 5 yılda tek bir metro ihalesine bile çıkamadılar. Bu da yetmezmiş gibi bir de rahmetli Kadir ağabey zamanında temelleri atılan metro projelerinin temelini 'ben attım', 'sıfırdan yaptım' diye yalan söylüyor. Emek hırsızlığı, proje hırsızlığı, icraat hırsızlığı yapıyor. Her güne bir yalan sığdırıyorlar. Bunların bu yalanlarını biz yüzlerine söylemekten, onlar yalan söylemekten bıkmadılar." ifadelerini kullandı.