Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.82
Gram Altın
2433.46
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İmamoğlu'nun metro oyununu bozuldu: Tek kelimeyle cambaza bak girişimi

22 Ağustos 2023 21:04:05
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaynarca-Pendik Tuzla Metro Hattı 1.Etap projesinde TBM Çıkış töreni düzenleneceğini duyurdu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise İmamoğlu'nun kamuoyunu yanılttığının altını çizmek üzere Metro İstasyonu İnşaat Alanı'nda TBM çıkışını bekledi. Yazıcı, "Sayın Başkan; Tek kelimeyle; cambaza bak girişimi." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaynarca-Pendik Tuzla Metro Hattı 1. Etap projesinde TBM Çıkış töreni düzenleneceğini duyurdu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İmamoğlu'nun kamuoyunu yanılttığını düşünerek Metro İstasyonu İnşaat Alanı’nda TBM çıkışını bekledi.

'Cambaza bak girişimi'

Burada yaptığı açıklamada, "Sayın Başkan; Kaynarca-Pendik yazıp sonuna Tuzla ekleyerek, Tuzla halkına mesaj gayretiniz, tek kelimeyle; cambaza bak girişimi. Bu metruk, alandaki otlar, alan çevresindeki metro afişlerinin 10 kez değişmesine şahit oldu. Günler, aylar, yıllar, mevsimler geçti başka da bir şey görmediler. 5 tören yaptınız. Sonuç? %10 bile değil. Masal gibi.” şeklinde ifadeler kullanarak İmamoğlu'nun açıklamalarını eleştirdi.

oo_eb03296852db3c9c0af26905916ef7f4.JPG

Yazıcı, İmamoğlu'nun projenin gerçek ilerleyişi yerine kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığını öne sürdü ve metro inşaatının beklenen hızda ilerlemediğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Kaynarca-Pendik Tuzla Metro Hattı 1. Etap TBM Çıkış Töreni"nin duyurusunu yapmasının ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'da bulunan Metro İstasyonu İnşaat Alanı'nda TBM çıkışını beklemeye başladı. İmamoğlu'nun duyurusu üzerine harekete geçen Yazıcı, TBM çıkış törenine katılarak İmamoğlu'nun açıklamalarını doğrulamak istedi.

'Mucize beklerken yine illüzyonla, yine bir gözbağcılık işiyle karşılaştık'

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ekrem İmamoğlu'nun kamuoyunu manipüle ederek halkı kandırdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Ekrem İmamoğlu imzasıyla yapılan bu ilanı görünce heyecanlandık. Hemen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Tuzla'daki bu metruk metro alanına gelip, Sayın Başkan ve TBM’i beklemeye başladık. Teşekkür edecek, sevinecektik.

Ama olmadı. Ne yazık ki yine olmadı. Mucize beklerken yine illüzyonla, yine bir gözbağcılık işiyle karşılaştık. Gerçek aslında önceki dönemde başlanan Kadıköy – Pendik Metrosuyla Bakanlığın Yaptığı Pendik – Sabiha Gökçen Metro bağlantısının TBM çıkış töreniydi.

Ancak "TBM çıktı ışığı gördük", "Tuzla Metrosu Bitiyor" gibi algı operasyonlarına tanık olduk. Sayın Başkan; 'Kaynarca-Pendik' yazıp sonuna Tuzla ekleyerek, Tuzla halkına mesaj vermeye çalışmanızı, tek kelimeyle; cambaza bak girişimi olarak değerlendiriyorum.

Bu metruk alandaki otlar ve metro afişlerinin 10 kez değişmesine şahit olduk. Günler, aylar, yıllar, mevsimler geçti, fakat beklediğimiz gelişmeleri göremedik."

Beş tören düzenlediniz. Ama sonuç? Sadece %10 bile değil, gerçekten masal gibi. "Az gittiniz, uz gittiniz, dere tepe düz gittiniz" ama bir arpa boyu yol alamadınız. Tam 1522 gündür bekliyoruz. Tuzla Metrosu kaç kredi alımında sayıldı, söyleyin bize.

Organize İşler film repliğini andırıyor

Paralar alındı, peki metro nerede? Metro yok, para nerede? Bu durum, sanki Organize İşler film repliğini andırıyor:

"Araba nerede?"

"Müşteride."

"Para nerede?"

"Yarın verecekler…"

Tek fark, bu sefer konu araba değil, metro. Ne yazık ki metromuz işlemiyor, ama en azından zaman işlemeye devam ediyor.