Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​İmamoğlu'nun yalanlarını bir bir anlattı

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, A Haber canlı yayınında İSKİ'nin zam teklifinin detaylarını açıkladı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının yalanlarla dolu olduğunu ifade etti.
​İmamoğlu'nun yalanlarını bir bir anlattı
18 Şubat 2022 17:33:58
İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, A Haber canlı yayınında İSKİ'nin zam teklifinin detaylarını açıkladı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının yalanlarla dolu olduğunu ifade etti.

Göksu, "Metreküpü 5.56 TL olan suyun 9.60 TL'ye çıkarılmasını istediler. İlkokul öğrencisi kardeşlerimizden rica ediyorum; zam oranını hesaplasınlar. İBB Başkanı hesap yapmayı bilmiyor, nasıl yüzde 50 oluyor." dedi.

"YÜZDE 100 YALAN BİR BASIN TOPLANTISI"

"İBB'de suyun hikayesini net bir şekilde anlatmam gerekiyor." diyerek açıklamalarına başlayan Göksu şu ifadeleri kullandı:

Az önce İBB Başkanı , İBB Başkanlığı'na yakışmayacak kavramlar ile, tamamı ile, her söylediği cümlenin yüzde 100 yalan olduğu bir basın toplantısı düzenledi.

İBB Başkanı seçim kampanyasında bilbordları şöyle donatmıştı; 'İstanbul halkına bedava ekmek, bedava su.'

"DAHA GÖREVE GELİR GELMEZ HİÇ BORÇLANMA İSTEMEYEN İSKİ İÇİN 4.3 MİLYAR LİRA BORÇLANMA İSTEDİLER"

'İstanbul halkı suyu pahalı kullanıyor, suyun fiyatını indireceğim' demişti. Gelir gelmez İstanbul halkının suyuna yüzde 80 zam istedi. Sonra zaman zaman biz reddettik, zaman zaman zamlar verdik. İSKİ kadim bir kuruluş, batmaması için, siyasi bir karar ile değil, İSKİ'nin kurumsal kabiliyetini sürdürebilmesi için zaman zaman bu zamlara destek verdik. Bizim zamanımızda İSKİ, İBB'ye hiçbir zaman borçlanma teklifi ile gelmemişti. Bunlar gelir gelmez İSKİ, İBB Meclisi'ne 4.3 milyar lira borçlanma teklifi ile geldi. 'Şunu, bunu yapacağız' dediler, biz de buna onay verdik.

"10 MİLYARLIK İSKİ BÜTÇESİNİ 17 MİLYAR LİRAYA ÇIKARMAK İSTEDİLER"

Eylül'de, Kasım'da birer zam verdik. Sonra duyduk ki, Kasım Genel Kurulu'ndaki zam zam yetkisi veto edilmiş. Bize dediler ki, 'Biz yeni maliyet hesapları yaptık, yeni maliyet hesaplarına göre zam teklifi yapacağız.'

Bizimle görüşmeler yaptılar dediler ki, 'Maliyet artışımız ile desteğe ihtiyacımız var.' Biz de dedik ki, 'Çalışmalarınızı bize verin.'

İstanbullulardan şu rakamları hafızalarında tutmalarını istirham ediyorum.

Bize getirdikleri ilk taleplerinde, 10 milyar TL'lik İSKİ bütçesinin 17 milyar TL'ye çıkarılmasını istediler.

"TÜM HALKIN GÖZÜNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR"

Bize hep şu oyunla geldiler. 'Efendim biz zam teklifi ile gelmeyelim, bu teklif iki parti grubunun anlaşması ile gelsin.'

CHP Genel Başkanı faturalarla ilgili kampanya yapıyor ya, bunlar da CHP'li belediye ya, böyle bir oyunla geldiler.

Çarşamba günü Genel Kurul var. Salı günü resmi teklifleri geldi. İBB Başkanı bugün tüm halkın gözüne baka baka yalan söylüyor. 'Biz yüzde 50 su zammı teklifi ile geldik' diyor.

VF kat sağ